fbpx

Randitippek fagyoskodóknak, hideg időben

Én személy szerint amint a hideg idő, legszívesebben medve módjára visszavonulnék, amíg újra meleg nem lesz. Viszont programozni nagyon szeretek, úgyhogy erre a hónapokra összeszedtem néhány randitippet a hozzám hasonló fagyoskodóknak!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A kultúra szezonja

Az ősz mindig egy nagy újrakezdés, ilyenkor indul a színházi szezon és rengeteg izgalmas kiállítást is szerveznek, amikről mi is írtunk nektek például itt. Nem beszélve az őszi Fashion Week-ről sem, amire kettecskén is elmehetünk, de akár csak csajos proginak tökéletes!  És ha ti éppen nem tartoztok a színház kedvelők közé, akkor ott van a mozi, amiről a covidos hónapokban és a Netflix miatt szinte teljesen megfeledkeztünk. Pedig néhány fővárosi művészmozink egyenesen úgy néz ki, mint egy színház, érdemes meglátogatni őket! Az Urániában például már megy A feleségem története, és az A-ha együttes kulisszái mögé betekintést nyújtó dokumentumfilm is, ami rajongóknak kötelező!

A gasztronómia szezonálló!

Gasztronómiai élményeket szerezni talán a legjobb randi program, legalábbis ha hozzánk hasonlóan imádtok új helyeket felfedezni és új ételeket kóstolni télen-nyáron. Hogy egy kicsit több varázsa legyen az egésznek, kitalálhattok hozzá valami játékot. Mi például elhatároztuk, hogy kipróbálunk több brunch helyet, és mindegyiket értékeljük, majd x hely után összesítjük a pontokat, és kinevezzük a nyertest. Legutóbb Budaörs fele volt dolgunk, itt tértünk hát be a Major nevű kávézó és pizzázóba, ami hatalmas élmény volt. Nem csak isteni reggelit kaptunk, kiváló kávéval, hanem rengeteg magyar kézműves termék közül is válogathattunk a polcokról. Így tértünk haza egy üveg mézzel, egy chai teával a Bazsalikomos kert-től, egy igazi magyar ciderrel, és a norma által odaszállított elképesztően finom kovászos kenyérrel. Nem utolsó sorban pedig egy nagyszerű randi élmény emlékével. De ugyanezt a kis versenyt megcsinálhatjátok kávézókkal. Ebben segíthet a specialty.hu, ahol egy térképen jelzik az összes specialty kávézót az országban. Bárhová mentek, előtte lecsekkolhatjátok a honlapon, hogy ott van-e ilyen kávézó, és ha igen, akkor mehet is a kávé tesztelés!

Ha már gasztronómia, akkor ne feledkezzünk meg az italokról sem! Lassan kezdődik a forralt bor szezonja, amit a belváros szinte minden pontján lehet majd kapni, és ez sokat segít a megfagyás elhárításában. Különleges élmény lehet italok szempontjából a 360 bar, ahol télen is szemlélődhetünk a város felett, ugyanis ilyenkor átlátszó iglukká alakítják a kinti asztalokat, hogy ne fázzunk a teraszon, és továbbra is csodálhassuk a fővárosunkat fentről, szerelmünkkel összebújva. Valószínűleg a többi skybar hasonlóan működik, próbáljátok ki ezeket is!

Ki a természetbe, be a csillagvizsgálóba

Napos időben a fázós párokat is kicsalogathatja a természet szépsége, már számtalan útvonalat ajánlottunk mi is erre a célra a cikkeinkben például itt és itt. Ha viszünk magunkkal termoszban teát, esetleg forralt bort, amit otthon együtt készítettünk (ez szintén jó kis randi program) akkor a megfagyásra is kevesebb lesz az esély. És ha valami pluszt akarunk a kirándulásunkba vinni, akkor decemberben csatlakozhatunk csillagtúrákhoz, vagy egész egyszerűen vegyük célba a Normafát, ahol meglátogathatjuk a Svábhegyi csillagvizsgálót. Itt rengeteg programmal várják az univerzum rejtélyei iránt érdeklődőket, és a távcsőn keresztül, ha minden igaz fényképet is készíthetünk például a Holdról. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem hatalmas élmény, hogy láthatjuk “közelebbről” ezt az égitestet és erről emléket is vihetünk haza magunkkal. Akik pedig egyenesen rajonganak a csillagászat iránt, azoknak javaslom, hogy tekintsék meg az idei Asztrofotó kiállítást, ami október 16-án nyílik meg a Természettudományi múzeumban, és elképesztő fényképeket sorakoztat fel univerzumunk csodáiról.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32