fbpx

Kedvenc cruelty-free termékeim

Amennyire lehet, igyekszem az életem minden területén állatkísérletektől mentes termékeket használni. Ezek közül hoztam most néhányat, amit teljes szívvel tudok ajánlani nektek is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Manna Jojoba szépségolaj

Nem sok folyadék létezik a világon, aminek 50 milliliterjéért kifizetnék több, mint 3000 Forintot, de a Manna Jojoba szépségolaja megéri ezt az összeget. Nekem személy szerint elég érzékeny az arcbőröm, könnyedén kipirosodik, szinte ég, ha olyasmit kenek rá, ami nem megfelelő számára. Ezért ezen a területen különösen körültekintő vagyok, és csak olyasmit használok hidratálásra, ami a lehető legtöbb százalékban természetes anyagokat tartalmaz. A Manna cruelty-free terméke pedig pont ilyen, hiszen teljesen tiszta olaj, ami tökéletesen ápolja bőrömet. Reggelente, egy jade köves arcroller segítségével szoktam felvinni, majd a kezemmel beledörzsölöm a bőrömbe. Szerencsére elég csupán néhány csepp belőle, így ez a kicsi üvegcse is bőven elég 1-2 hónapra. A maradékot pedig mindig a kézfejemre kenem a tenyeremről, így az is puha lesz tőle. Sőt, ha csak nagyon kevés smink van rajtam, akkor azt is inkább ezzel szedem le, mint a sminklemosómmal, mert sokkal gyengédebb a bőrömmel. Mindent összevetve, ha egy terméket kéne mondanom, amit soha nem cserélnék le, az a Manna Jojoba szépségolaj.

Inecto kókuszos hajolaj

Bevallom, én a hajápolás területén is inkább tiszta kókuszolajat használok, ha pakolásról, hidratálásról van szó. De  testápolónak is remek megoldás! Azonban nincs mindig idő vagy lehetőség órákig kókuszolajos fejjel lenni, ezért jó ha van egy gyors megoldás is erre. Egy barátnőmtől kaptam nemrég az Inecto hajolajat, és egészen beleszerettem. Mivel göndör, sprőd, könnyen kiszáradó, szálló hajam van, ezért számomra hatalmas segítség ez a cruelty-free termék. Nagyon keveset nyomok a tenyeremre belőle, és száraz hajon oszlatom el, majd a végekre teszek egy picikével többet, hiszen azok sérülnek leginkább. Eddig nekem bevált, ad egy kis fényt, és megzabolázza a rakoncátlan tincseimet.

Alverde tengeri algás arcradír

Heti 1-2 alkalommal használok arcradírt, azon belül pedig a Dm-ben kapható Alverde márka tenger ialgás változatát, ami szőlőmagos szemcséket tartalmaz. Ezek segítik az elhalt hámsejtek eltávolítását. Engem meggyőzött, hogy bio aloe vera is van benne, mely köztudottan csodákra képes, ha bőrápolásról van szó. És bár állítom, hogy az én bőrömnek a leghatásosabb ápolást a megfelelő alvás nyújtja, ezzel a termékkel egyelőre teljesen elégedett vagyok. Tényleg puha lesz tőle a bőröm használat után.

Essence sminktermékek

Az elérhető árkategóriából az Essence márka az, ami számomra bevált, és ami évekkel ezelőtt letette voksát a cruelty-free előállítás mellett. Ez igaz mind az összetevőire, mind a kész termékekre, és a beszállítókra is. Olyan területeken pedig nem is hajlandóak kereskedni, ahol az állatkísérletekre törvény kényszeríti a cégeket. Ha sminkről van szó, akkor így átgondolva, azt hiszem az Alverde pirosítómon kívül minden, amit gyakran használok, az Essence márkájú. Kedvenceim a Nude szemhéjpaletta, és a Lilac Vibes (74) nevezetű körömlakk. Mindkettő esetében annyira eltalálták a színeket, hogy nem tudom megunni őket. Az egyetlen bajom velük, hogy kevésbé természetes anyagokat is tartalmaznak. Viszont a célt szolgálják, és eddig egyik terméküktől sem lett semmilyen bőrirritációm, ezért egyelőre maradok hűséges vásárlójuk.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek