Ha október, akkor egyértelműen sütőtök! Nem is lehetne mással kezdeni hát az ünnepi vacsorát, mint egy ebből készült krémlevessel, amihez itt találjátok a receptet. Aztán valami olyasminek kell következnie, ami igazán kezd ráhangolni a horrorisztikus ünnepre. A legjobb szerintem egy paradicsomos étel, imitálva a vért. Tonhalas tészta receptünket ehhez itt találjátok, amit ezúttal megspékelnék egy olyan tésztával, amit az ünnepnek megfelelő figurák formájában készítettek. Kapunk ilyet a Lidl-ben, de valószínűleg sok más szupermarketben, vagy olyan Halloween dekorációs üzletben, mint a Flying tiger. Mindez pedig igazán gyorsan kivitelezhető, nem kell egész nap a konyhában robotolnunk miatta, így jut idő játékokra, horrorfilmre is.
Na de ne feledkezzünk meg az alkalomhoz illő koktélról és édességről! Egyértelmű, hogy ital tekintetében a Bloody Mary klappol leginkább, és ha igazán izgalmasra szeretnénk csinálni, akkor akár shotként kémcsőben tálalhatjuk.
Bloody Mary hozzávalók nagyjából 5 főre
(ez függ attól, milyen méretű kémcsövet veszünk)
1.5 dl vodka
3 dl paradicsomlé
1 lime leve
só, bors
tabasco szósz ízlés szerinti mennyiségben
1 evőkanál Worcestershire szósz
egy tálnyi jégkocka
Bloody Mary elkészítése:
Keverjük alaposan össze a hozzávalókat egy kancsóban, majd tegyük a hűtőbe körülbelül egy órára. Mielőtt felszolgálnánk, megint keverjünk rajta egyet, és utána töltögessük ki a kémcsövekbe. Ezt követően rakjunk tele egy peremes tálat jégkockákkal, és ezek közé állítsuk be a különleges shotos “poharainkat”, így kínáljuk a vendégeinknek.
Alkoholmentes italokat preferáló egyének számára pedig készíthetünk limonádét fagyasztott erdei gyümölcsökkel, hogy színben a témához illő itókáik legyenek nekik is.
Már csak a desszert maradt hátra, amihez megintcsak egy könnyen és gyorsan elkészíthető változatot mutatunk.
“Véres” csoki kosarak, hozzávalók:
350 g étcsoki
12 muffin papír és ehhez való tepsi
12 kanál ribizli lekvár
2 evőkanál kókuszolaj
“Véres” csoki kosarak elkészítése:
Olvasszuk fel az étcsokit a kókuszolajjal egy lábasban, majd hagyjuk picit hűlni, de csak addig, hogy még folyós maradjon. Ezután egy kanál segítségével töltsük meg a masszával a muffinos papírkákat picit kevesebb, mint egy ujjnyi mennyiségben. Ha ezzel megvagyunk, rakjuk a mélyhűtőbe őket a tepsivel együtt (vagy ha úgy nem fér, akkor nélküle). Ha megdermedt a csoki, akkor mindegyikre tegyünk egy kanál ribizli lekvárt, és a maradék étcsokit folyassuk rájuk. Ehhez elképzelhető, hogy szükséges lesz újra megmelegíteni a lábosban a csokit, mert megszilárdult ennyi idő alatt. Ha minden kosárkában elleptük csokival a lekvárt, akkor megint tegyük mélyhűtőbe, és ha megdermedt, kész is van. A papírokat leszedve róluk, máris tálalhatjuk a “véres” falatokat!