tartalmi együttműködés
Hozzávalók
- 50 dkg aromás gomba
- 0,5 dl olaj
- 1 kg vegyes leveszöldség
- 1 mokkáskanál tört koriander
- 1 mokkáskanál sáfrány
- só
Elkészítés
1,5-2 liter sós vízben az előre felvágott gombát 20 percig főzzük, majd leszűrjük a főzőlevet, a gombát félretesszük. A leszűrt levet fűszerezzük, hozzáadjuk az olajat is, és ebben lassú tűzön megfőzzük az aprított leveszöldséget. Ha megfőtt a zöldség, a felét kivesszük, és a levesbe rakjuk a már aprított és megfőt gomba felét, majd egy forrás után ízesítjük, és tálaljuk. A maradék zöldségből és gombából aromás gombasalátát készíthetünk. Jó étvágyat hozzá!
Olvasd el a Banyaerdő egyik alapítójával készült interjúnkat itt.
A kiemelt kép illusztráció.