fbpx

Leghatékonyabb gyógynövények légúti megbetegedések ellen

Télen szinte mindenki találkozik a légúti megbetegedések enyhébb vagy éppen erősebb formájával. Szerencsére számos gyógynövény létezik, amelyekkel természetes módon tudjuk magunkat gyógyítani.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Orvosi tüdőfű

Kovasat, kempeferolt és kvercetin flavonoidokat tartalmaz, így hatásos vírusölő és segít a bakteriális fertőzések legyőzésében. Köhögéscsillapító és köptető is egyben.

Borostyánlevél kivonat

Leginkább a köhögés természetes kezelésére, légúti hurutok és krónikus bronchitisz esetén vethető nyújt segítséget. Javítja a tüdő oxigénellátását, illetve gyulladáscsökkentő, valamint nyákoldó hatása is van. Mindemellett felveszi a harcot a vírusokkal, gombaölő és erős antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik.

Orvosi zsálya

Kateincsersavat, fumársavat és más növényi savakat, valamint elukaliptolt tartalmaz. Bakteriális megbetegedések és légzőszervi gyulladás esetén is hasznos lehet.

Kakukkfű

Már évszázadok óta használják köhögés, megfázás és torokfájdalom esetén. Sőt, a harctereken fertőtlenítésre is használták. Alkalmazzák még asztma, dohányosok idült hörghurutja, időskori tüdőtágulás, és hörgőtágulás kezelésében is. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése.

Orvosi hársfavirág

A meghűléses időszak másik kedvelt gyógynövénye, ami köhögéscsillapító, illetve izzasztó hatással is bír. Valamint antibakteriális tulajdonsága is van, így torokgyulladás esetén is hasznos lehet.

Lándzsás útifű

A belőle készült sziruppal szinte mindenki találkozhatott már élete során, nem véletlenül. A torok irritációjának enyhítésére, a megfázáshoz társuló köhögés csillapítására, nyákoldásra, valamint köptetőként is alkalmazzák már kisgyermekkortól. 

Ha érdekelnek a gyógyteák is, kattints ide.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32