fbpx

Vegán almás sütemény az ünnepekre

Közelednek az ünnepek, a vendégségek, és te vegánként nem tudod milyen süteménnyel rukkolj elő? Megmutatom neked a világ legegyszerűbb vegán almás sütijét, amit megfelelő fűszerezéssel máris karácsonyi desszertté varázsolhatsz!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók:

30 ml növényi olaj

100 g cukor (ízlés szerint fehér vagy barna is lehet)

270 ml növényi tej (zab, mandula vagy szója a javasolt)

2 bögre finomliszt

2 teáskanál sütőpor

2 teáskanál fahéj

1 teáskanál szerecsendió

1 nagyobb alma

porcukor a díszítéshez

26 cm átmérőjű, vagy eggyel kisebb tortaforma

1 teáskanál vegán margarin a tortaforma kivajazásához

Elkészítés:

Az almát felezzük el, és az egyik felét apró kockákra, a másikat pedig vékony szeletekre vágjuk, majd tegyük félre míg elkészítjük a tésztát. 

Ehhez vegyünk elő egy nagyobb tálat, amiben összekeverjük a növényi olajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a lisztet és a növényi tejet, valamint a sütőport és a két fűszert. Alaposan keverjük el a tésztát, hogy ne legyen csomós!

Ezután borítsuk bele a kis kockákra vágott almát, és megint keverjük át az egészet. Ha készen vagyunk, akkor melegítsük elő a sütőt 180 fokra és a margarinnal kenjük ki a tortaformánk belsejét hogy ne ragadjon bele a sütemény! Öntsük bele a tésztánkat a formába, majd ha szépen eloszlattuk, akkor díszítésképpen helyezzük a tetejére az alma szeleteket, és süssük a süteményünket nagyjából 30 percig, míg már kezd pirulni a teteje. 

Ha elkészült, helyezd egy tálaló tálra és várj picit, amíg kihül. Amint ez megtörtént, egy kis lyukú szűrő segítségével hintsd meg porcukorral a tortát! Ezután már csak a szeletelés és az elfogyasztás következik!

Plusz tipp: én azért kedvelem nagyon ezt a süteményt, mert millió féle képpen variálható. Próbáld ki alma helyett körte szeletekkel, vagy éppen fahéj helyett vanília aromával, esetleg tegyél hozzá magvakat is. Ha pedig kísérletező kedvedben vagy, akkor mákkal, és egy citrom levével is megbolondíthatod, tényleg csak a kreativitáson múlik az egész! Azonban arra figyelj, hogy mindig arányos legyen a nedves és a száraz hozzávalók mennyisége. Túlságosan leves gyümölcsökkel óvatosan kell bánni, mert nyers maradhat a tészta!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör