fbpx

Villámlátogatás Veszprémben

Valahogy mindig úgy alakul, hogy csak rövid időt tudok eltölteni ebben a városban, pedig igazán megérdemelne egy hosszabb kiruccanást. De addig is jöjjön egy kis összefoglaló a veszprémi villámlátogatásról.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A királynék városáról, vagyis Veszprémről már írtunk bővebben, úgyhogy azt mindenképp érdemes majd elolvasni. A mostani utazás célja egy rövid kis adventi hangolódó körkép volt. Budapestről röpke másfél órás vonatúttal már ott is vagyunk, innen pedig számos buszjárattal eljuthatunk a város szívébe.

A mi első utunk az adventi vásárba vezetett, ami bár méreteit tekintve aprócska, mégis nekem sokkal hangulatosabb, mint az óriási Vörösmarty téri karácsonyi vásár. Ittunk nagyon finom forralt eperbort, és a kürtöskalácsos néni minden szó nélkül teljesítette azt a kívánságunkat, hogy fele vanília, fele fahéj ízesítést kapjon a kiszemeltünk.

Magától az emberektől is karácsonyi hangulatba kerültünk, mert itt valahogy mindenki rá tudott mosolyogni a másikra, türelmes volt, és nem akart kitúrni a sorból vagy fellökni, ahogy ezt egy-egy nagyobb vásár esetében tapasztaltam már.

Ahogy elkezdődött a gyerekkoncert mi inkább elindultunk a vár irányába, bár így is hallhattunk számos nagyszerű alkotást a légyről és egyéb állatokról.

veszprém

A vár és az egész óváros gyönyörű és hangulatos, nem szabad kihagyni. A hidegre való tekintettel mi viszont gyorsan kerestünk egy helyet ahol melegedni tudunk, na meg enni is. A Kedvencem Wok and Barra esett a választásunk, ahol nagyszerű egytálételek vártak minket és kedves kiszolgálás, így mindenképp csak ajánlani tudjuk azoknak, akik szeretik az ázsiai konyhát.

Nem hagyhattuk el Veszprém városát anélkül, hogy nem ülünk be egy kávéra valahova. Ez a valahova pedig egész pontosan a Füge kávézót jelentette, ami nyáron fagyizóként is üzemel. A hely kellemes hangulata engem valahogy az egyik kedvenc kamaszkori kávézómra emlékeztetett, szóval engem mindenképp megvettek.

Nem sokkal ezután már indultunk is vissza, de szerencsére még volt lehetőségünk gyönyörködni a karácsonyi fényekbe öltöztetett városban, amivel nem fukarkodtak szerencsére.

Remélem egyszer több időt is sikerülni eltölteni Veszprémben, mert még mindig akad látnivaló bőven.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32