fbpx

Hogyan segítenek az illóolajok a testi-lelki megújulásban? Martin Zsuzsi ajánlása

Martin Zsuzsi munkájában és magánéletében is gyakran használ illóolajokat. Elmondása szerint ezek az esszenciák fantasztikus eszközök, amelyeket ha megtanulunk hatékonyan használni, nagyon eredményes testi és lelki hatásokat érhetünk el.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Levendula

Általánosságba véve a levendula egy jolly joker az illóolajok között, mert szinte minden hirtelen felmerülő problémára alkalmazható. Masszázs szempontjából nagyon erős a lélektisztító, főleg ha önmagában használjuk. Ezt úgy is szokás mondani, hogy olyan, mintha egy tavaszi nagytakarítást végezne a lélekben – harmonizál, nyugtat kisimítja az idegrendszert. De a fizikai hatás sem elhanyagolható. Gyógyíthatjuk vele sebeinket, kezelhetjük a szúnyogcsípéseket és mindenféle bőrproblémát. Gyermekek vagy érzékeny bőrűek számára is biztonságos, ha az illóolajat a használat előtt egy kis hordozóolajba cseppentjük. Ha a nyári levendulamező illatát szeretnénk megidézni, tegyük diffúzorba, de hatékony még álmatlanság, (téli)depresszió vagy akár allergia esetén is.

Tömjén

Mára a tömjén reneszánszát éli. Árban magasabb színvonalat képvisel, ezzel együtt energetikailag, és rezgésében is egy picit többet nyújt a felhasználójának. Ha mélyebben érdeklődünk a lelki dolgok iránt, vagyis többet foglalkozunk a belső munkával, a tömjén sokat segít ebben. Jól lehet alkalmazni továbbá akkor is, ha olyan közegben élünk vagy dolgozunk, amely sok, mindennapi kihívást tartogat a számunkra. Legyen szó párkapcsolati válságról, krónikus betegségről, ebből fakadó harcokról, bizonytalanságról, stresszről. Érzelmileg a legtöbbet a belégzéses technika segíthet, ilyenkor cseppentsük 1-2 cseppet a tenyerünkbe, és lélegezzük be az illatot mélyen. Ha ismerjük a légzésfigyelést vagy váltott orrlyukas légzőgyakorlatot akkor a hatás tovább fokozható.

Citrusfélék

Év elején érdemes citrusos olajokat is használni. Egyrészt a lélekre gyakorolt hatásuk miatt, hiszen felemelnek, jókedvűvé, könnyűvé tesznek. Másrészt képesek kitisztítani a gondolatokat és segítenek a koncentrációban. Ha pedig fizikai szinten beszélünk róluk, hozzájárulnak a szervezet megtisztításához. Segítik a máj, a vese működését, az összes kiválasztószerv munkáját, legyen szó vadnarancs, citrom, grapefruit, bergamot vagy lime illóolajokról. Az ünnepekkor sokszor meggondolatlanul étkezünk, ekkor az említett olajok segítenek abban, hogy fizikailag is tisztítsuk a túlterhelt testünket. Használatuk könnyű, beletehetjük őket vízbe, de akár teába, turmixba is 1-2 cseppet. A bőrön való alkalmazásnál ügyeljünk arra, hogy a kezelt bőrfelületet ne tegyük ki napsugárzásnak vagy szoláriumnak, mert fényérzékenyítő hatásúak. A citrusfélék jól működnek az újévi fogadalmaknál, hiszen támogatják a szervezet méregtelenítését és kiváló zsíroldó hatásúak.

Adaptív

A DoTerra Adaptív nevű olaját érdemes megemlíteni, ugyanis ez kifejezetten a stresszes mindennapok megoldása. Segít a fókuszálásban, koncentrációban, de amikor a testnek és léleknek pihenésre van szüksége, abban is támogat. Használható napközben, munka során vagy lefekvés előtt. Kenhetjük a talpakra, csuklóra vagy a fülek mögé vagy cseppentsük diffúzorba, és így mindenkinek csökkenteni tudjuk a feszültségszintjét, aki a légtérben tartózkodik.

Deep blue

A Deep Blue szintén a DoTerra egyik keverékolaja. Nagyon jó az izmokra, ízületekre. Sokszor újév során elkezdünk meggondolatlanul fogadalmakat tenni, emiatt például hirtelen sokat mozogni, hogy három hét alatt leadjuk az elmúlt évek során felszedett felesleget. Ilyenkor bele sem gondolunk, mennyire tiszteletlenül bánunk a testünkkel, aminek sérülések lehetnek a következményei! Emellett ez az illóolaj-keverék sokat segít abban is, hogy elmélyülhessünk önmagunkban és megérthessük lelki sérüléseinken alapuló testi reakcióinkat.

Mielőtt bármilyen olajat használnál, tájékozódj széleskörűen arról, milyen mennyiségben és hogyan alkalmazható.

Ha megismernéd Martin Zsuzsit és munkásságát, olvasd el a vele készült interjút!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32