Hozzávalók (6-8 nagyobb méretű tortillához)
- 2 bögre liszt
- negyed bögre zsiradék (én margarint használtam)
- fél teáskanál só
- fél teáskanál sütőpor
- 1 bögre meleg víz
Elkészítés
Öntsük egy tálba a lisztet, sót, sütőport, majd tegyük bele a zsiradékot. Ha van konyhai robotgép azzal, ha nincs, kézzel keverjük addig a tésztát, amíg morzsás állagot nem kapunk. Majd mehet bele a meleg víz, és az egészet gyúrjuk össze. Ha túl ragadós lett a tésztánk, adjunk hozzá még lisztet; ha túl száraz, szétesik, vízre lesz szükség. A tökéletes állag, amit kapnunk kell egy nem száraz, nem ragadós végeredmény, amit könnyű formázni. Készítsünk ebből 6-8 golflabda méretű kis golyót, takarjuk le konyharuhával és pihentessük őket 30 percig. Ha letelt az idő, nyújtsuk ki a tésztákat 1-2 mm vékonyságúra, és olaj nélkül süssük ki őket serpenyőben. Egy oldalnak körülbelül 1-2 perc sütésre van szüksége. Amíg sülnek a tortillák, a már elkészülteket takarjuk le konyharuhával. Ha soknak ítéljük az adagot, a maradék tésztát tegyük vissza hűtőbe, és süssük meg pár napon belül, ugyanis frissen a legjobb. De akár a fagyasztóba is tehetjük, és később elfogyaszthatjuk.
A belevalóhoz pedig itt adunk tippeket.