fbpx
Tematikus eseményhez az egyik legjobb választás a mexikói konyha, hiszen kevés főzéssel, finom ételeket dobhatunk össze, amiket még szépen is lehet tálalni. Pár napja mi csináltunk egy ilyen mexikói estet, és hatalmas siker volt!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Szombat este szülinapra készültünk, amin ugyan csak hárman vettünk részt, mégis szerettünk volna valami izgalmassal előrukkolni az ünnepelt számára. Olyan ételen gondolkodtunk, amit nem szoktunk sűrűn elkészíteni, mégis változatos és könnyű kivitelezni. Így jött az ötlet, hogy tartsunk mexikói estet. Elő- és főételre esett a választás. Illetve természetesen volt torta is, de az már egy másik cikk lesz.

Az előétel talán nem meglepő, hogy nachos volt. Ehhez a chipset készen megvettük, és avokádókrémet, illetve salsát készítettünk hozzá, amiket aztán a tortillához is tudtunk használni. Lássuk a receptet!

Hozzávalók 3 főre:
Avokádókrém:

2 db érett avokádó

½ lilahagyma

1 gerezd fokhagyma

½ doboz vegán tejföl vagy vegán natúr joghurt

só, bors,

1 teáskanál citromlé

Salsa-szósz:

2 nagy paradicsom

½ lilahagyma

1 konzerves aprított paradicsom fele

1 maroknyi friss petrezselyem

ízlés szerinti mennyiségű jalapeno vagy chili paprika

Tortillához:

6 db előrecsomagolt tortilla lap (aki tud receptet hozzá, természetesen maga is készítheti)

360 g tofu

1 evőkanál olivaolaj

1 teáskanál rozmaring

1 teáskanál őrölt pirospaprika

1 evőkanál szójaszósz

1 konzerv vörösbab

friss zöldségek ízlés szerint (fejessaláta, paradicsom szeletelve, lilahagyma szeletelve)

Elkészítés:

Az avokádókrémhez vágjuk apróra a lilahagymát, és egy tálkában, egy villa segítségével passzírozzuk össze az avokádókat. Majd adjuk hozzá a fokhagymát, miután a nyomóval kipréseltük. Ezután pedig tegyünk hozzá minden egyéb összetevőt, és alaposan dolgozzuk el a villával, míg egészen krémes állagot nem kapunk.

A salsával sincs sok feladat, minden hozzávalót a lehető legapróbbra igyekezzünk vágni, helyezzük ezeket is egy tálkába, és keverjük jól össze. Természetesen a konzerves darabolt paradicsomot nem kell kisebbre szeletelni, azt csak öntsük hozzá, ez ad egy kis sűrűséget az egésznek.

Ha a mártogatósokkal megvagyunk, akkor azokkal már csak annyi dolgunk van, hogy egy adag nachossal tálaljuk. Ezután rátérhetünk a húst helyettesítő tofura. Vágjuk ezeket kis kockákra, és egy serpenyőben a fűszerekkel együtt süssük meg az olíva olajon. Ha megpirult a kockák külseje, akkor levehetjük és szervírozhatjuk. Egy apró tipp: a tortilla lapokat ebben a serpenyőben melegítsük át, így egy kis ízt is kapnak pluszban, a tofu fűszereiből, amik az edényen maradnak, és a mosogatás is kevesebb lesz, hiszen lényegében kitöröljük így a tortillákkal az edényt!

Ezek után a vörösbabot én szűrőbe szoktam önteni és átmosni egy kicsit folyó víz alatt, majd ez is mehet egy tálaló edénybe. A babot követik a friss zöldségek, szeleteljünk paradicsomot, hagymát, mossunk salátát, és ezeket is tegyük ki az asztalra. A tortilla azért nagyon jó választás, mert mindenki maga rakhatja össze a sajátját, aszerint, hogy mit szeret. Szószként pedig használhatjuk hozzá a mártogatósainkat, így két legyet ütünk egy csapásra. Mi a nachos után egy ilyen tortillával is jól laktunk, de később azért jól jött, hogy mindenkinek jutott még egy. Kísérőitalként javaslom a tequilát a bevállalósoknak!

Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör