fbpx

Vegán meggyes piskóta recept

Pár napja egy barátnőm áradozott a meggyes piskótáról, amit készített. Kíváncsi lettem rá, ezért elkértem a receptet, hátha tudok belőle vegán változatot készíteni. Mivel a receptet írom éppen róla, ezért talán már kitaláltátok, hogy sikerült is a veganizálás!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók:

200 g liszt

150 g cukor (az eredeti recept 200-at írt, de a vegán verzióban ez nagyon soknak érződik, ezért javaslom inkább a 150 grammot)

100 g vegán margarin

200 ml növényi tej (én zabot használtam)

1 csomag sütőpor

1 db citrom reszelt héja (én valamiért nem szeretem ezt, ezért egy teáskanál citromlevet tettem hozzá)

1 teáskanál vanília aroma

150 g magozott meggy (vegyél egy üveg meggybefőttet)

Elkészítés:

Nagyon egyszerű és gyors a piskóta elkészítése! A meggyet kivéve a  felsorolt összetevőket jó alaposan keverjük el egy tálban. Ha homogén a tészta állaga, akkor egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntsük az egészet és egyengessük el benne. 

Ezután szűrjük le a meggybefőttet és én személy szerint egyesével helyeztem rá a meggyeket a tésztára, szépen sorban. Lehet ez teljesen őrültség, mert úgyis belesüllyednek sütés közben a tésztába, úgyhogy ha neked nincs ennyi türelmed akkor mérd ki a 150 grammot, és szimplán keverd a tésztához, vagy csak szórd a tetejére, ahogy jól esik! 

Mindeközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és ha készen áll a süteményünk, helyezzük a sütőbe! Nagyjából 30 perc alatt szép aranybarnára sül a teteje. Picit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral és tálalhatjuk is!

Ha érdekel az eredeti, nem vegán recept változat ahhoz kattints ide a Street Kitchen oldalára.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör