fbpx

A hónap témája: alkotóművészet – bemutatkoznak a nagyköveteink

Az alkotás valamilyen formában sokunk életében jelen van: valaki fest, valaki otthon barkácsol, és minden esetben létrehozunk ilyenkor valamit. Tavasszal pedig ezek a folyamatok még jobban kibontakozhatnak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ebben a hónapban szintén nemcsak a Kollektív Magazin szerkesztői, vendégszerzői járják körbe a témakört, hanem úgynevezett nagyköveteink is velünk tartanak. Ismerjétek meg őket, és hogy mit jelent számukra az alkotás.

Papp Virág (virágéknál)
grafikus, illusztrátor, hand-poke tetoválóművész

Papp Virág vagyok, a virágéknál márka egy személyben. Hand-poke tetoválásokat készítek, rajzokat, illusztrációkat és kézzel épített kerámiákat. Az alkotás a munkám, egy átlagos hétköznapi nap legnagyobb részében a kreativitásom használom. Amellett hogy ez a munkám, ez a legfontosabb és legerősebb kapcsolódás saját magamhoz, a belső világomhoz. 

Fotó: Albert Alianna

Bacsinszki Petra (Lehetőség Fókuszú Tanácsadás)
szakpszichológus

Szívügyem az alkotó, önkifejező és önmegvalósító életvezetés. Eszerint törekszem élni az életem és önazonosan a hivatásom gyakorlása során is ez az attitűd jellemez. A személyes alkotó nyelvem leginkább az elmélkedés, gondolkodás, melyet írásban  (#félpercesek) és szóbeli kommunikáció során fejezek ki, ami a másokkal való megosztásban teljesedik ki igazán. Minden héten alkotok, fontosnak tartom, ugyanis az apró, de rendszeres cselekedetek értéke összeadódik. Miközben alakulok, alkotok, és miközben létre hozok valamit, magam is megújulok, ez pedig egy kölcsönösen egymásra ható, egységesítő, szelíd folyamat. Az alkotás kiváltságos élménye pedig mindenkit megillet. 

Gyakran az az általános vágyunk egy-egy nehéz, elhúzódó helyzetben, hogy visszatérjünk régi önmagunkhoz, azt kívánjuk, bár ne történt volna meg egy adott esemény, ami valamit elvett belőlünk. Azonban ez lehetetlen. Konstruktív az, ha visszatérés, meg nem történtté tevés helyett újra alkotjuk önmagukat, korábbi tapasztalatainkból valami EGÉSZségesebbet, teljesebbet hozunk létre. Természetszerűen hozott anyagból dolgozunk, de ami a kreatív alkotó munkamódot jellemzi, a “darabokat”, történéseket a meglévő adottságok mentén új, másabb, akár magasabb nézőpontból kötjük és kapcsoljuk össze, így az integráció révén új lehetőségek nyílnak meg az életükben is. 

Szőke Édua (Dudu Dance)
táncoktató

Imádok a semmiből létrehozni dolgokat, mert úgy érzem nyomot hagyok vele a világban. Számomra a táncolás mellett a táncok megalkotása a legjobb önkifejezési mód. Különféle érzelemvilágú koreográfiákat találok ki és rakok össze hétről hétre. 

És mivel foglalkozásomat tekintve táncot oktatok, így abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ezt tovább is adhatom, meg is taníthatom másoknak. Ők ezt tovább tudják vinni, magukévá tudják tenni. Eközben pedig megtöltik saját magukkal, a mozgásukkal, az érzéseikkel, és ezeknek ezáltal mondhatni újabb és újabb változatai jönnek létre. Ami szerintem csodálatos, és nagyon inspiráló.

Várai Artúr
grafikus, illusztrátor

„Ha nem tudod körülírni szóval, rajzold le.” Gyerekkorom óta érzem magamban azt, hogy így fejezzem ki magam. Egy univerzális nyelvnek tartom, mely kultúrákat áthidalva közöl nagyon komplex tapasztalásokat, az egyetlen eszköz arra, hogy az érzelmeinket a maguk teljességében adjuk át. Ehhez persze kell az az ember, aki őszintén ért és érez, hiszen csak azt tudja átadni, amit megél. A hitelesség a kulcsszó.

Rengeteget rajzolok mind a mai napig pont ezért – így minden alkalommal ellenőrizhetem magam mind lelkileg, mind szakmailag. Kiemel a köznapi élet gondjaiból, kalandozhatok bárhol, amit a fantáziám produkálni tud. Megélhetek bármit, amit kitalálok.

Hamarosan nagyköveteink tartalmait is olvashatjátok, kövess minket, ha nem akarsz róluk lemaradni!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32