fbpx

Spárgaleves – recept

Végre javában tombol a spárga szezon. Szerencsére nagyon sokféleképpen el lehet készíteni ezt a zöldséget. Most egy leves receptet hoztunk nektek.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók

fél vöröshagyma

1 fokhagymagerezd

2 db burgonya

1 evőkanál olívaolaj

450 g zöld spárga

1 evőkanál citromlé

500 ml zöldségleves alaplé

60 g reszelt parmezán

ízlés szerint só és bors

Elkészítés

Szeleteljük fel a hagymát, hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit, valamint pucoljuk meg a fokhagymát. Ezután olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát és a zúzott fokhagymát egy lábosban. Vágjuk le a spárga fás végét, és daraboljuk fel a többi részét. Tegyük a fazékba a burgonyával együtt,  öntsük fel a zöldség alaplével és a citromlével, majd főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül adjuk hozzá a parmezánt és a fűszereket. Keverjük jól össze, és tálaljuk.

További spárga recept itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32