fbpx
Végre itt a várva várt spárga szezon! Tankoljatok fel ebből a finom zöldségből és készítsétek el ezt a mennyei rizottót, hogy igazán tavaszi hangulatba kerülhessetek.
Hozzávalók

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 evőkanál olívaolaj

200 g rizottórizs

800 ml zöldségleves alaplé

500 g spárga

120 g borsó

ízlés szerint egy kis reszelt citrom héja

só és bors

Elkészítés

Olívaolajon pároljuk meg a hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a rizst és süssük még olyan 2 percig. Fokozatosan adjuk hozzá az alaplevet, mindig csak egy kicsit, amennyit épp magába szív, és ne felejtsük el kevergetni közben. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy a lé.  A spárga fás részét ne használjuk, a többit vágjuk falatnyi méretűre. Végül a borsóval együtt, az utolsó adag zöldség alaplével adjuk a rizses keverékhez. Jól keverjük össze, és ízesítsük! Még olyan 5 percig főzzük így együtt. Ha megkaptuk a megfelelő rizottó állagot (figyelem, a rizs nem kell, hogy túl puha legyen), akkor már tálalhatjuk is.

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek