fbpx

Könyvajánló a nyárra – ezeket vidd magaddal

Strandolás, utazás, pihenés. Ezekhez szinte kötelező elem a könyv. Ajánlunk néhány művet, amit érdemes lehet beszerezni idén nyáron!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Náray Tamás – Anyám szerint

Az író eddigi legszemélyesebb kötetét tartja kezében az olvasó, ahol választ kaphatunk arra a kérdésre, ki is Náray Tamás? A családi legendárium izgalmas történetei, amelyek sok helyen szívszorítóak, miközben egy igazán szép vallomás is ez az író édesanyjának, aki hatalmas szerepet tölt be Náray életében. Korrajz, izgalmas regény, és egy kis önvallomás ez a könyv, amit valóban tudunk ajánlani.

Borbély Szilárd – Halotti pompa

A költő 2004-ben megjelent és 2006-ban új ciklussal kiegészített monumentális gyászbeszéde, az elmúlt évtizedek egyik talán legnagyobb költői alkotása, ami a mai napig elkápráztatja az olvasót. Verskedvelőknek kötelező darab. Egy könyvajánló pedig csak verses kötettel lehet teljes.

Stacey Halls – Mrs. England

Yorkshire megyében járunk, 1904-ben, amikor Ruby, a dada a befolyásos England családhoz szegődik. Hamar rájön, hogy valami nem stimmel a ház úrnőjével, Mrs. Englanddel. Ruby már rég tudja, hogy egy család sem tökéletes, és most szembe kell néznie a saját démonaival, hogy a történelem nehogy megismételje önmagát. Egy igazán fordulatos, izgalmas regény, amit aligha tud az olvasó egyhamar letenni.

Anne Jacobs – Az úriház – Ragyogó idők

1939. A Dranitz család gondtalanul él mecklenburgi birtokán egészen addig, amíg ki nem tör a második világháború, ami miatt hamarosan menekülniük kell. A gyönyörű fiatal bárókisasszony, Franziska von Dranitz beleszeret a jóvágású Walter Iversenbe, ám fogalma sincs az őrnagy titkáról és háborús szerepvállalásáról. Később, 1990-ben a már idősödő nő visszatér egykori otthonába, hogy többet tudjon meg húga titokzatos haláláról, amelyben unokája is segít. Szembenézni a múlttal, sosem egyszerű, főleg ha ennyi teherrel van megtüzdelve, miközben a végén már azt sem tudhatjuk, kiben bízhatunk.

Adam Silvera – Mindketten meghalnak a végén

Ez a szívszaggató regény fiatalok százezreit érintette meg, amit az is jól mutat, hogy söpört végig Tik-Tokon. A történet emlékeztet rá, hogy halál nélkül nincs élet, veszteség nélkül nincs szeretet – és egyetlen nap alatt is megváltoztathatjuk az egész világunkat. Megrázó történet szerelemről, barátságról és a sorsról. Így nem maradhatott ki a könyvajánló cikkből sem.

Szentesi Éva – Merkúr a retrográdban

Az írónőt senkinek sem kell bemutatni talán, mi is írtunk már előző köteteiről. Ez a legújabb mégis kicsit más, egy új oldalát ismerhetjük meg Szentesi Évának. Az elveszettnek hitt szerelem megtalálásáról, elmúló barátságokról és útkereséséről mesél nekünk. Miközben bemutatja, hogyan él egy nő napjainkban, milyen az élet gyerek nélkül és miként lehet funkcionálni egy párkapcsolatban, ha még mindig küzdünk a saját, hozott mintáinkkal.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32