fbpx
Biztos mindenkinek volt legalább egy olyan utazós élménye, hogy fáradtabban és stresszesebben jött haza, mint amikor elment. Sokszor ez a rossz tervezés, vagy hozzáállás miatt alakul így.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ne tervezd túl és legyél flexibilis

Persze, fontos, hogy legyen egy nagyjábóli terved, amikor utazol, hogy hol fogsz megszállni, mennyi kereted van az útra vagy miket néznél meg szívesen. De ha egy percre pontosan beosztott útitervet akarsz követni, akkor szinte biztos, hogy a végére csalódott és frusztrált leszel. Hiszen nem mindig alakul úgy az élet, ahogy mi azt akarjuk. Ne ragaszkodj túlzottan az elképzeléseidhez, főleg ha többed magaddal utazol. Kicsit engedd meg magadnak a spontaneitást, hiszen ebből tudnak a legjobb dolgok kisülni.

Kelj korán, hogy elkerüld a tömeget

Persze, csak ha nem esik túlzottan nehezedre, hiszen pihenni jöttél. Mindenesetre érdemes legalább egy napot így kezdeni, és a nagyobb látványosságokat egy korai órában megnézni, amikor szinte senki sem zavar minket. Egészen más élményként éled majd meg így, mint több száz másik turistával. Ráadásul még mindig ott lesz az egész nap, hogy azt csinálj, amit akarsz.

Vegyülj a helyiekkel

Időnként láss a szállodán, és a szálláson túl! Keress fel olyan helyeket, amik nem tipikus turista látványosságok. Beszélgess ott élőkkel, kérj tőlük tanácsot, mit érdemes megnézni. Sőt, ha teheted vagy nyitott vagy rá, akkor száljj meg Airbnb szálláson, aminek köszönhetően aztán igazán autentikus lesz az élmény.

Legyen nálad több bankkártya

Ne egy kártyán legyen minden pénzed. Ha többen vagytok, az sem baj, ha elosztjátok. Amennyiben pedig készpénzetek van, azt se egy helyen tartsátok. Ha ellopják vagy bármi történik, így legalább nem lesztek meglőve.

Ne csak a mobilodon legyenek meg a fontos adatok

A technika olyan, hogy bármikor tönkremehet, vagy lemerülhet. A nagyon fontos adatok, címek, nem árt, ha megvannak akár egy egyszerű papíron, amit bármikor elő tudunk szedni, ha szükségünk van rá.

Ne pakold túl magad

Hidd el, hogy nem fogod felvenni a 28. ugyanolyan nyári ruhát, és a legtöbb dolog pedig, ha nagyon szükség lenne rá, az adott országban is kapható. Jól gondold át, mi az, ami tényleg hasznos és fontos, hogy veled legyen egy utazás során. Minden más felesleges cucc ugyanis csak a helyet foglalja. Ne feledd, utána neked kell azt a sok mindent hurcolászni.

Ha érdekel, hogyan csapj le olcsó utakra olvass nálunk róla.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32