fbpx

Tippek, hogy hűvösen tartsuk a lakást légkondi nélkül

Titeket is megvisel a sokszor közel 40 fok? Ráadásul nálatok sincsen légkondi? Átérzem! Hoztam is pár tippet, amivel hűvösen lehet tartani a lakást, de legalábbis kicsit csökkenteni a hőséget.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Húzzuk le a redőnyöket vagy használjunk sötétítő függönyt

Nem árulok el nagy trükköt ezzel, mégis sokan követik el azt a hibát, hogy nem árnyékolják be a lakásukat, amennyire csak lehet. Főleg azokban a szobákban hasznos ez, ahova sokáig süt erősen a nap.Ugyanis a nem kívánt hő, közel 30 százaléka az ablaküvegekből származik. Ez az apró trükk, nagyban csökkentheti a hőséget otthon.

Zárjuk be az ablakokat

Nem egyszer látom, hogy a legnagyobb melegben is tárva-nyitva vannak az ablakok. Ám ilyenkor nem csinálunk mást, mint beengedjük a meleget. Éjszakára mindig jó, ha nyitva vannak az ablakaink, és még a kora reggeli órák is lehetnek kissé hűvösebbek. Azonban ahogy érezzük, hogy kint elkezd igencsak felmenni a hőmérséklet, jobb, ha gyorsan bezárunk minden ablakot, megtartva így a benti hűvösebb hőmérsékletet.

Ventilátor és jégaku

Fogjunk egy tálat, töltsük meg jéggel vagy tegyünk bele kissé ferdén egy jégakut és helyezzük a ventilátor elé. Ezzel elérjük, hogy ne csak a benti, már kissé meleg levegőt keringesse a lakásban, hanem valamennyire hűtsön is. Nyilván ne várjunk tőle légkondi teljesítményt, de frissítően tud hatni.

Cseréld ki az ágyneműt

Nem is gondolnánk mennyi múlik az anyagon, amiben alszunk. Használjunk pamut ágyneműt, ami sokkal jobban átengedni a levegőt. Azt nem is kell mondani, hogy takaró gyanánt ilyenkor bőven elég a huzat. Ami a párnát illeti, sokan ajánlják, hogy szerezzünk be hajdina párnát, ami nem tartja meg a test hőjét, hanem sokkal könnyebben átereszti a levegőt.

Ne csak a házat, magadat is hűtsd

Bizony, nem elhanyagolható, hogy a melegben a saját hőháztartásunkra is figyeljünk. Amellett, hogy fontos a sok folyadék, jó, ha előkerülnek a jeges italok (torokfájósak csak óvatosan). Emellett hűvös, vizes kendőkkel, törölközökkel is próbálkozhatunk, amelyeket a tarkónkra, csuklónkra helyezünk. Ha nagyon nem bírjuk, időnként egy langyos zuhany is jól eshet a felhevült testnek. De egy hűvös lábfürdő is csodákra képes. Ami a ruhákat illeti, kerüljenek elő a kellemes, légáteresztő anyagok, mint a pamut, vagy len.

Elő az ablakfóliákat

Ma már számos helyen lehet ablakfóliákat kapni, amelyekkel szigetelni tudjuk a lakást, főleg ha nincs redőnyünk. Ez is segíthet hosszútávon kissé hűvösebbé varázsolni az adott szobát.

Hűsítő alvás

Ha eddig mondjuk galérián aludtunk, mindenképp költözzünk le, akár úgy, hogy a földre helyezzük a matracokat, ugyanis a meleg felfele száll. Emellett jó trükk lehet alvás előtt kissé bevizezni az ágyat (ne úgy, hogy tocsogjon), mert ez is segíthet lehűlni a testünknek.

Hasonló cikk a témában.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32