Warning: Undefined array key "options" in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 192
Mindenkinek szuperagya van! - könyvajánló gyerekeknek

Mindenkinek szuperagya van! – könyvajánló gyerekeknek

Vibók Ildi legújabb könyve izgalmas sétára invitálja a kisiskolásokat, melyben nemcsak az emberi agyat járhatják körbe, megismerve a hallás, látás, memória és sok más terület működését, de sokat tanulhatnak magáról a tanulásról is.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A vicces és tanulságos ismeretterjesztő mese érthetően és pontosan szól egy izgalmas témáról, az emberi agyról – mindenkinek.

Vibók Ildi molekuláris biológus, számos gyerekkönyv szerzője és gyakorló édesanya.

Az Emma és az emberi test című sorozatában egy modern királylány, azaz Emma olyan, mindenkit érdeklő, foglakoztató témák és rejtelmek nyomába ered mint hogy hogyan védenek az oltások, mi fán terem a genetika, mik azok a DNS-ek, vagy hogy miért is olyan szuper az emberi agy.

A kíváncsi kislány segítségére van Doki, aki türelmesen válaszol Emma okos kérdéseire.
A 6-10 éves gyerekeknek ajánlott sorozat tudományos meséi és Mayer Tamás rajzfilmeket idéző színes illusztrációi egymást erősítve segítik, és érthető módon magyarázzák el, hogy hogyan működik a szervezetük, és hogy milyen fantasztikus is az a test, amiben élnek. A kötetek egyszerű nyelvezete, világos, jól követhető szerkezete, a mese humora nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek valódi tudás birtokába kerüljenek a saját “szuperdiójukról” is.

A legújabb részben Emma rengeteg házi feladatot kap a szünetre. Pedig a tavaszi szünetnek a játékról és a pihenésről kellene szólnia… Bárcsak lenne egy szuperagya, amivel elég lenne átfutnia az előtte tornyosuló tanulnivalót, és máris fújná az egészet! El is indul Dokihoz, mert tudja, hogy ő épp a szuperagyat kutatja az egerei segítségével. Hamarosan kiderül, hogy Emmának már így is nagyszerű agya van: egy csomó mindent megért, megjegyez, feldolgoz századmásodpercek alatt. A mesés ismerettőterjesztőkönyvben Emma és Doki bejárják az agypalotát, megismerkednek a különböző területekkel, és összebarátkoznak az ott dolgozó idegsejtekkel is. Megtudják, miben más a jobb- és bal agyfélteke, mi a különbség a rövid- és hosszútávú memória között, hogyan működik a látás, hallás vagy a beszéd, sőt még azt is, hogyan fejleszthető az agy. A történet végére pedig Emma is ráébred, hogy neki már így is szuperagya van, nincs szüksége másikra!

„Olyan bonyolult vagyok, hogy senki sem tudhat mindent rólam. De ha akarod, te tudhatsz a legtöbbet…” az agyad

6 éven felülieknek

A könyv itt megvásárolható.

Szöveg és kép forrása: Pagony Kiadó

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32