fbpx

Balatoni gasztrotúra – étterem ajánló az északi parton

A hétvégét a Koczor pince vendégszeretetében töltöttük, ami mellett pedig végre kipróbálhattuk az északi part gasztronómiai remekeit is! Nem csalódtunk: kiváló éttermeket, kávézókat találni a Balatonnál, mutatom is mik voltak ezek!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A jó időt kihasználva egy kicsit kiszakadtunk a fővárosból, hogy a Balatonnál töltekezzünk. Elképesztően szerencsés időzítés volt! A napsütésben ujjatlanban kirándultunk a balatonfüredi Jókai kilátóhoz – amit nagyon ajánlok úticélként -, és szintén szikrázó napsütésben élvezhettük a kávéinkat is, bármerre jártunk. A szuper időjárás mellett pedig kifogástalan gasztronómiai helyszíneket találtunk, olykor már-már annyira sorsszerűen, hogy csak ámultunk!

Szomszéd kertje, Csopak

A Szomszéd kertje Csopakon található a Kossuth Lajos utcában. Elsőre nem is gondolnánk, hogy a 97-es szám alatt található nem éppen újszerű épületben egy magas színvonalú étterem kapott helyet. Belépve igazán eklektikus stílussal találjuk szembe magunkat, ahol az étlap hétről hétre megújul. A kiszolgálás rendkívül kedves, olyannyira, hogy még a főszakács is kijön, amikor tud és jó étvágyat kíván, majd a végén érdeklődik, mindent rendben találtunk-e. Elképesztően jól eső érzés ez a családias törődés és profizmus! Ételek tekintetében pedig csupa izgalmas fogás vár, én például egy Portugál rákpörköltet ettem, amiről korábban sose hallottam. Eszembe nem jutott volna, hogy rákból készítsek pörköltet, de abszolút jól működött a dolog! Árban picit azért borsosabb a hely, de a hozzá méltó minőséget is hozza!

Pazar kávézó, Balatonfüred

Egyelőre nem sok specialty kávézóba lehet botlani a Balaton környékén, de a Pazar pont egy a kevés közül, ami isteni világos és sötét pörkölésű újhullámos kávéval vár minket. A nagy strand bejáratától mindössze néhány lépésre található kávézó minden tekintetben hozza, amit elvárnánk a specialty-től. Kicsit zsúfolt, de hangulatos belső tér, széles kávé választék, segítőkész baristák, ínycsiklandó sütemények. Nem mellesleg pedig kapható a híres Bányai kávé is náluk, ami részemről plusz pont. Ez a kávé ugyanis Costa Ricáról származik, viszont egy magyar ültetvény tulajdonostól, Bányai Lászlótól.

Koczor Pince, Balatonfüred

Balatonfüred egyik domb oldalában található a csodálatos panorámával rendelkező pincészet, ami esküvői helyszínnek is kiváló választás. Kertjéből rálátni Tihanyra, és a véget nem érő kékségre, valamint a vendégház melletti hosszú szőlőtőke sorokra. Egészen tökéletes képet nyújt a maga szolid bájával. Mi itt egy négytételes borkóstolóval zártuk a napot, melyből egyik kedvencünk a Rozália nevű száraz fehér volt, ebből haza is hoztunk magunkkal. A kóstolóhoz járó alap borkorcsolya mellett pedig megleptük magunkat egy nagy sajttállal, amin legalább öt féle sajtot kóstolhattunk, friss körtével, szilvával, dióval és aszalt fügével társítva. A sok finomság mellett pedig itt is fontos kiemelnem a személyzet végtelen kedvességét!

Fűszer Gasztrokert és Bab kávézó

Vasárnap hazafele a krándulásunk után Almádiban terveztünk ebédelni a vízparthoz közel, ám a kinézett helyet zárva találtuk, így egy gyors Google keresést követően a sors is úgy akarta, hogy a Fűszerben ebédeljünk és milyen jól jártunk! Már éppen kinéztük a hozzá tartozó Bab specialty kávézót, ennélfogva nagyon megörültünk, hogy a két hely egy tető alatt működik. A Fűszer már-már fine dining-ra hajaz, növényekkel tarkított gyönyörű belső tér, esztétikusan tálalt ételekkel, mégis abszolút megfizethető árakkal. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy egy isteni kávét is tudtunk inni a napsütötte teraszukon. Nagyon ajánlom őket is, ha Almádiban jártok!

Borítóképen: 1. Szomszéd kertje, 2. és 4. Fűszer Gasztrokert és Bab kávézó, 3. Koczor Pince

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör