fbpx

Megjelent a Zwack Unicum karácsonyi kisfilmje – életem legmeghatóbb sajtótájékoztatója

November 9-én az Unicum házban jártunk, ahol elsőként láthattuk a cég karácsonyi reklámfilmjét. Meghatározó élmény volt.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A legrégebbi, ma is létező magyar cég a Zwack, melynek termékeit mindenki ismeri hazánkban, de nem kétlem, hogy még határainkon túl is. Az apáról fiúra szállt vállalat idén egy rendkívül megható kisfilmmel készült az ünnepekre. A mindössze egyperces alkotásban az otthon, a gyökereink és az apa-fia kapcsolat fontossága elevenedik meg a képernyőn. 

Miért volt meghatározó a Zwack sajtótájékoztató?

A kisfilm két elismert színészünk főszereplésével készült el, Haumann Péter és Haumann Máté játékával. Amiért igazán különleges a történet, hogy a méltán sikeres Haumann Péter idén húnyt el, ezzel a tudattal pedig egészen másképp tekintünk a képkockákra. Afféle utolsó ölelésként. 

Az eseményen mindezek miatt a beszélgetés is egészen bennsőségesre sikerült, amit Szabó Simon színész vezettet. Aki maga is bevallotta, hogy nehéz nem megkönnyezni a kisfilmet, hiszen ő is jól ismerte Pétert. Beszélgető partnerei Haumann Máté, Zwack Sándor, és Kádár Gergő, a produkcióért felelős reklámszakember volt. Szó esett magáról a filmről és az alkotási folyamatokról, de olyan mélyebb témákról is, minthogy számukra mit jelent az otthon fogalma. Utóbbiról egyértelműen azt állapították meg mindhárman, hogy az otthon ott van, ahol mindazok, akiket szeretünk, és ez nem feltétlenül köthető konkrét helyszínhez, sokkal inkább egy érzéshez és személyekhez. 

A délután érdekessége volt még, hogy Sándor magával hozta azt a szimbolikus jelentőségű zsebórát, ami a filmben is látható, és ami számára egy igen fontos tárgyi emlék édesapjától. A több mint száz éves antik darabot ugyanis édesapja akkor adta a kezébe, mikor a céget is átadta neki, jelezve, hogy eljött az ő ideje. 

A Zwack Unicum Ház

A beszélgetés után lehetőségünk nyílt rá, hogy megtekintsük a gyárat és a múzeumot is. Előbbi esetében profi vezetést is kaptunk és minden jelenlegi unicum típust megkóstolhattunk. Ami számomra még nagyon szimpatikus volt, hogy a különböző ízekhez igyekeznek hazai forrásokból beszerezni a hozzávalókat. És bár a több száz éves, és máig  titkos családi recept összetevői között szerepelnek tengerentúli fűszerek, ám a Barista verzióhoz szükséges kávét nem mástól szerzik be, mint Bányai Lászlótól. 

Az elgondolkodtató beszélgetés apa és fiú kapcsolatokról, az otthonról, a hangulatos körbevezetés és úgy egyáltalán a teljes szervezés annyira profi és egyben megható volt, hogy még biztosan sokáig emlékezni fogunk rá. A kisfilmet pedig itt ti is megnézhetitek most már.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör