fbpx

5 budai étterem, ahova érdemes betérni

Buda bővelkedik a jobbnál jobb éttermekben, vendéglőkben és bisztrókban, amiket mindenképp érdemes felfedezni. Mi hoztunk 5 budai éttermet, amit jobb ha felírunk a listánkra.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Pingrumba

Testvéréhez, Dobrumbához hasonlóan itt is a keleties hatások dominálnak. Egy kis Közel-Kelet, Észak-Afrika, de már Ázsia is felfedezhető az ízek között. Na meg természetesen az indiai hatás sem hiányozhat. Így áll össze egy nagy egésszé a Pingrumba élmény. 

A hely a Széll Kálmán tértől nem messze található, és kialakítása, berendezése is ezt a keleties világot, hangulatot tükrözi. A keleti fűszereket és helyi termelői alapanyagokat összeengedő, szezonálisan változó étlapjukat nagy odafigyeléssel állítják össze. A mezze válogatásoktól kezdve, a shakshukaig itt megtalálunk minden finomságot.

Mandragóra 

A Mandragóra étterem egy kihagyhatatlan pont, ha Budán járunk. Az étterem múltja 2004-re tekint vissza és azóta folyamatosan fejlődik és alakul. Napjainkra egy modern, fine bisztró jellegű hellyé nőtte ki magát, ám a barátságos hangulat maradt. 

Ami az ételeket illeti, elsődleges szempont a frissesség, így mindig szezonális alapanyagokkal dolgoznak és ez alapján alakítják a menüt is. Hétköznaponként szabadon összeállítható, jó árú business menu-vel készülnek. Ráadásul minden héten teljes mértékben új ételekből választhatunk. Este pedig klasszikussá vált fogásokkal és folyamatosan változó séf ajánlattal várnak. 

Nagyon jól ötvözik az étlapon az olyan hagyományos fogásokat felfrissítve, mint a hortobágyi palacsinta, póréhagyma, yuzu, a modernebb ételekkel, mint például a Kacsamell, polenta, cékla, szilva chutney, kakukkfüves jus. Így biztos, hogy mindenki megtalálja a számára szimpatikus finomságot.

budai étterem

Leo bistro

Már maga az épület miatt megéri eljönni ide, ugyanis csodás kialakítással rendelkezik. Ráadásul a rooftopon még a varázslatos budapesti kilátást is élvezhetjük. Egy igazi bisztró, ahol elmondásuk szerint a nagymama konyhájából is ismerős ízekkel találkozhatunk, csak egy kis csavarral. Sőt, a vegán és vegetáriánus fogások sem maradhattak le az étlapról!

Az egyik különleges pontja a jól összeválogatott itallap: igazi spirit különlegességekkel, champagne kuriózumokkal, klasszikus koktélokkal és a Hét Érzék signature italjaival. A menü is nagyon változatos, a gulyáslevestől kezdve, a lazackavirán át, a túrópitéig van itt minden finomság.

Stelázsi Kávézó, Étterem és Borbár

Ha Óbudán járunk, ez egy kihagyhatatlan helyszín. Legyen szó egy finom kávéról, amit ebben a szép környezetben fogyasztanánk el, vagy akár ebédről, vacsoráról, esetleg egy esti borozásról, a Stelázsi egy jó választás lesz. 

Ami az ízeket illeti, igyekeznek a régi, tradicionális konyhát visszavarázsolni az asztalokra némi modern hatással és csavarral. Ráadásul izgalmas programoknak ad otthont a hely, legyen az bor vagy pálinkakóstoló, vacsoraszínház, zenés estek. Már a hangulatért és az élményért megéri itt asztalt foglalni.

budai étterem

Buda Gourmet Bistro

Igazi bisztró hangulat vár minket, ahol svédasztalos menüből válogathatjuk össze a számunkra szimpatikus ételeket, amikben biztosan nem fogunk csalódni. Az étlap hétről hétre változik, de az biztos, hogy mindig minőségi és izgalmas fogásokkal találkozhatunk itt.

Családi események, üzleti vacsorák, vagy akár csapatépítők, a Buda Gourmet Bistro szuper helyszín mindezekre. Ráadásul időről időre koncerteket, egyéb eseményeket is szervez, így érdemes ilyenkor idelátogatni, ha egy igazán kompakt élményre vágyunk.

budai étterem

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör