fbpx

Ezeket ne  hagyd ki Madridban, ha csak 2 napot töltesz ott

Spanyolország fővárosa, a nyüzsgő Madrid számos látnivalót kínál, és ha csak két napot töltünk ott, akkor is átélhetjük a hangulatát! Hoztam néhány tippet, hogyan fedezzük fel a helyet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azt gondolom, Madridot pont ketté lehet osztani látványosságok szempontjából, a Királyi palota és a Retiro park oldalára. Javaslom, hogy utóbbit tegyük olyan napra, amikor jobb időt jósolnak.

A királyi palota környéke Madridban

Madrid központjában szinte minden főbb látványosság egy rövid sétára található egymástól. A Segovia viadukton tovább haladva találjuk a Királyi palotát, ami a 18. században épült és a főváros, ha nem teljes Spanyolország egyik legszebb ékköve. Hatalmas park veszi körbe, valamint hozzá tartozik a San Francisco Bazilika impozáns épülete is. Érdemes itt egy fél napot eltölteni, és ha van rá lehetőségünk akkor egy vezetett túrára is befizetni. 

A palotához közel találjuk még a Plaza Mayort, Madrid főterét, ahol annak idején bikaviadalokat és színházi előadásokat tartottak. Manapság pedig nyáron kávéházak teraszain, télen pedig karácsonyi vásáron kapcsolódhatunk ki itt.

A Plaza Mayor mellett van a híres San Miguel látványpiac, ahol ha nem vásárolunk semmit, akkor is sétáljunk körbe, mivel már csak nézni is öröm azt a rengeteg színes gyümölcsöt és tengri különlegességet, amiket kínálnak az árusok.

Kristálypalota

A Retiro park környéke Madridban

A Retiro egy hatalmas, fákkal teli park, ahol többek között egy csónakázó tó is fekszik. Sokan járnak ide futni, kutyát sétáltatni, vagy csak andalogni. Itt található szintén a Kristálypalota, ami igazi különlegesség.

Ha pedig van elég időnk, akkor a park egyik sarkában elhelyezkedő botanikus kertbe is látogassunk el! Télen például az egész gyönyörű fényjátékban úszik.

A városnak ez a része igazán bővelkedik növényes látványosságokkal, ezek közül egy valódi különlegességnek számít a park alatti pályaudvar. Az Atochába besétálva ugyanis azt hihetjük, még mindig a botanikus kertben vagyunk, hiszen a közepén egy hatalmas növényes kert fogad minket, több méteres banánfákkal.

Ha ezután még mindig maradt időnk, akkor a közelben lévő Anton piacra ugorjunk be egy autentikus vacsira!

Olvasd el a Spanyolországban szerzett élményeimet itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban