fbpx

Karácsonyi hangolódás, ahogy Rami csinálja

Egyre többször hallom vissza, az “Ajj, nekem semmi karácsonyi hangulatom nincs” mondatokat. Sőt, sokszor én is küzdöttem ezzel. Idén megfogadtam, hogy másképp lesz.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Úgy döntöttem a lehető legtöbbet kihozom az év végi hajtásból, és amennyire csak lehet lelassulok, hátha megérkezik csendben az a kis karácsonyi hangulat.

Kezdd el időben

Nem azt mondom, hogy ahogy a boltokban, úgy nálad is októberben már minden legyen karácsonyos, de a lelki hangolódást bizony jobb minél hamarabb elkezdeni. Bár már csak nagyjából 10 nap van karácsonyig, ne csüggedj, most sem késő. Add át magad az érzésnek, csinálj számodra fontos, az ünneppel kapcsolatos programokat.

A dekoráció ereje

Nem kell minden hülyeséget megvenni a boltban amit látunk, bár nem mondom, hogy én nem csábultam el néhány párnahuzat és társai iránt. Mentségemre szóljon, hogy nekem elég kevés karácsonyi dekorációm van, ami a viszonylag sok költözésre is fogható. De idén például próbáltam (és még fogok is) pár saját készítésű díszt eszkábálni. Például befőttesüvegre festettem téli tájat, ami szuper gyertyatartó lehet. És persze a megsütött narancskarika is örök klasszikus. Engedd el a fantáziádat. Ahogy a lakás, úgy a szíved is tényleg megtelik tőle karácsonyi hangulattal.

Me time helyett karácsony time

Pontosabban összekötöttem ezt a kettőt. Bár nálunk is megy az év végi daráló, például nemrég volt az első Kollektív Magazin esemény, ami nem kevés szervezéssel járt, mégis próbáltam magamat figyelmeztetni, hogy nem kell minden este tízig ülni a gép előtt. Legkésőbb hat körül mindig igyekeztem letenni a munkát és én például a kedvenc karácsonyi filmjeimet néztem újra. 

Apró örömszerzések

Nem, a karácsony nem az ajándékokról szól, viszont mégis van egy nagyon jó üzenete annak, amikor adunk valakinek valamit. Örömet akarunk okozni azzal, hogy tudatjuk vele, hogy gondolunk rá. Így az ajándékok beszerzése nekem mindig is a hangolódás része volt. Na nem a plázákban bolyongás, de maga az, amikor kitaláltam kinek mit szeretnék adni. Idén a vidéken élő rokonoknak is készítettem össze egy apró csomagot, és mindig olyan jó érzés, amikor látod, hogy mennyire sokat jelent ez az adott személynek. Szóval legyen az önkénteskedés, cipősdoboz akció, egy jó szó, mosoly, bármi, amivel egy másik ember napját kicsit jobbá teszed, élj vele. Hidd el, a karácsonyi csoda meg fog érkezni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

rákszűrés