fbpx

Karácsonyi könyvajánló

Könyvvel sose lehet mellé lőni! Úgyhogy ha nincs ötleted karácsonyra, ez a cikk neked szól. Hoztam benne 4 különböző témájú olvasmányt minden korosztálynak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Dr. Máté Gábor – A test lázadása

Pszichológiai témakörben mindenképp telitalálat ez a könyv. Dr. Máté Gábor magyar származású kanadai orvos. Többek között a függőségek kutatásával és kezelésével foglalkozik, továbbá az ADHD (figyelemhiányos-hiperaktivitás zavar), illetve a stresszbetegségek területén széleskörűen elismert. A test lázadása című könyv segítségével hamar felismerhetjük, hogy az emberek testi egészsége nem független az érzelmeiktől és a lelkiállapotuktól. Az író szakmai tapasztalatainak összessége ez a könyv, érdekes, megdöbbentő és elgondolkodtató történetekkel. És bár szakmai, a nyelvezete mindenki számára könnyen érthető. Dr. Máté Gábor munkásságáról részletesebben itt olvashatsz.

Olga Tokarczuk – Hajtsad ekédet a holtak csontjain át

Olga Tokarczuk ökológiai-morális thrillere, a Hajtsad ekédet a holtak csontjain át egy sziléziai faluban játszódik. Főszereplője próbál rájönni, ki áll a helyi gyilkosságok mögött. Miután nyomokra bukkan, megpróbálja a rendőrök segítségét kérni, akik elutasítják észrevételeit, ugyanis csak egy zavaros fejű idős asszonynak gondolják. Majd a következő halálesetek után egyre többen hisznek neki. Aki kicsit is nyitott a környezetvédelemre, asztrológiára és izgalmakra, neki biztosan jó választás lesz ez a Nobel-díjas regény. Olga Tokarczuk az egyik legolvasottabb lengyel író, könyvei 34 nyelven jelentek meg. Végzettsége szerint pszichológus.

Krasznahorkai László – Sátántangó

Aki magyar klasszikust keres az ajándékozottjának, neki a Sátántangót ajánlom. Krasznahorkai László első regényéről van szó, ami 1985-ben jelent meg és mára a kortárs magyar próza egyik alapművévé vált. És bár régi korokat idéz, a történet az aktualitásából semmit sem vesztett. Amennyire szórakoztató és vicces, ugyanannyira képes elgondolkodtatni az olvasót a társadalmunkról és párhuzamokat vonni a jelen és a múlt között. 

Tízig aludni – 25 kortárs és kortalan novella

A Tilos Az Á kiadó gondozásában jelent meg nemrég a Tízig aludni című novellaantológia. Benne 25 novella, melyeknek közös témaköre a felnőtté válás. És bár ez az időszak sok bizonytalansággal jár, a könyv segítségével ráeszmélhetünk, hogy minden korban mennyire hasonló nehézségekkel küzdünk ilyenkor. De a szomorúság mellett helyet kap a vidámság is! A novellák azt is bebizonyítják, hogy milyen szép és sokszínű az élet. Ez a kötet fiatal felnőtteknek kötelező! Még többet itt olvashatsz róla.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32