fbpx
Szinte még én sem hiszem el, hogy elsőre sikerült, de igaz. Ez a gluténmentes hókifli porhanyós és finom, akárcsak a sima változat. Mutatom, mi kell az elkészítéséhez!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hozzávalók (1 nagy tepsinyi)

250 g liszt (én fele-fele arányban használtam rizslisztet és gluténmentes zablisztet)

200 g vaj

100 g finomra őrölt mandula vagy dió

100 g cukor (én 2 nagyobb kanál mézet tettem bele inkább)

1 rúd vanília vagy vanília aroma ízlés szerint

Porcukor majd a kis kiflik tetejére

Valamint én egy fél citrom héját is bele reszeltem

Elkészítés

Nagy ördöngösség nincs benne, fogjuk a száraz hozzávalókat és egy nagyobb tálban összekeverjük, majd a nedves hozzávalókat is mehetnek bele. Addig gyúrjuk, amíg szépen össze nem áll a tészta. Ezt követően legalább egy órát pihentetjük hűvös helyen. Ha ez megvan, kis félholdakat formázunk belőlük és 180 fokon, olyan 10 perc alatt megsütjük őket. Akkor vannak kész, ha épp csak megbarnul a szélük. Ha kihűltek, mehet rájuk a porcukor.

Cover: https://pin.it/18LfyP0

További receptek.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör