fbpx

Évindító kedvenc videójáték gyűjtemény

Ha rendszeresen olvastok minket (nagyon ajánlom), akkor talán már tudjátok, hogy nem vetem meg a videójátékokat, így 29 évesen sem. Hoztam 3 kedvencet, amit a hosszú január alatt ki is tudtok pörgetni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Korábban már összegyűjtöttem pár videójátékot, amit nagyon szeretek, de most még ezeket is ki tudtam egészíteni néhány örök és új kedvenccel.

Life is strange

Talán ez volt az első videójáték, ami igazán behúzott és aminek azóta több változatával is játszottam. A legújabb True colors-t péládul tegnap nyomtam végig, így még elég friss az élmény. Nem hiába nyertek számos díjat a készítők, ugyanis nem csak grafikailag, de történetmesélési, játékmechanikai szempontból is csodás alkotásokat hoztak létre. Mindig egy első ránézésre hétköznapi főszereplőt kell irányítani, aki általában valami olyan különleges képesség birtokában van, ami alapjaiban változtatja meg az addigi életét, és a többiekét is. Barátságok, veszteség, hazatalálás és még sok-sok mély érzelem, ami miatt nem lehet nem teljesen elsüllyedni ebben a világban. Mindig akad egy gondolat vagy mondat, ami nagyon mélyen belém tud ivódni: a legújabb évadnál például az, hogy az otthon érzésre nem rátalálunk, hanem mi építjük fel. Deep!

Red Dead Redemption 2

Erre a barátom beszélt rá, aki már az előző részt is nagyon kedvelte és végül együtt izgultuk végig ezt az igazi vadnyugati kalandot. De sokkal több annál, mint, hogy lovagolunk, lövöldözünk meg verekszünk benne. A készítő a híres Rockstar Games, akiknek a GTA-t is köszönhetjük, és kicsit hasonló játékmenetről van szó, csak éppen lóháton. A sztori egy előzménytörténet, ahol megismerhetjük Dutch Van der Linde bandájának múltját. Bizony, a rosszfiúk oldalán vagyunk, bár ebben a játékban minden viszonylagos. A főhősünk Arthur Morgan, akinek karakterén keresztül feltárul az, mi is történt valójában. Láthatjuk, ahogy ő maga is változik, és vele együtt éljük át, ahogy az addigi csapatdinamika szétesik. A vége számomra valami elképesztően behúzósra sikerült, de nem akarom lelőni a poént. Kötelező darab!

Lake

Ez egy elég friss játék, és talán sokan nem értik miért került a listára. Elsőre egy sima postás szimulátornak tűnhet, de sokkal több annál. Mondom ezt úgy, hogy még nem vittem végig, de már most tudom, hogy az egyik kedvencem lesz. 1986-ot írunk és a főszereplőnk visszatér a kisvárosba, ahol született és apja postás munkáját veszi át egy darabig. Eközben újra szembesülnie kell a múlttal, a döntéseivel. Meredith Weiss, a 40-es éveiben járó szingli szoftverfejlesztő, aki eddig csak a munkájának élt, most szembenéz mindezekkel. Szép táj, szuper zene, és jó sztori.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32