fbpx
A hideg hónapokban sem kell lemondani a túrázásról. Hoztunk pár gyönyörű téli kirándulóhelyet, amit érdemes ilyenkor meglátogatni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egerszalóki sódomb

Pár éve utaztam el ide télen, és az egyik legjobb élményem volt, még ha már nem is teljesen a régi pompájukban tüdndököltek. De aki amúgy is szereti a wellness kikapcsolódást, annak kötelező helyszín ez az Egertől nem messze található település. A sódomb nevű képződmény igazán egyedülálló, mindössze két másik helyen található a világban, így már csak ezért is érdemes megnézni.

Derítő-tó

Tata város központjától nem messze találjuk ezt a tavat, amit a ‘60-as években hoztak létre mesterségesen, és ma is egy igazi horgászparadicsom. A stégekkel összekötött, romantikus kis szigetecskék, és cuki faházak között andaloghatunk télen-nyáron, ha már unjuk a jól ismert kirándulóhelyeket.

Ilona-völgyi vízesés

A Keleti-Mátrában találjuk az ország egyik legmagasabb zuhatagát, ami 10 méter magasról zúdul le. Parádfürdőtől indulva egy 6,5 km-es túrát követően juthatunk el ehhez a természeti csodához, amit a téli erdő csak még varázslatosabbá tesz. Ha pedig jégbefagyva találjuk, az még inkább ad ehhez a misztikus élményhez.

Prédikálószék

Az első téli túrám volt, ahol meg kellett küzdenem az elemekkel, például a sok helyen térdig érő hóval. Ez a nem éppen egy könnyű túra a Visegrádi-hegységben található Prédikálószék, de a kilátás, ami a csúcson elénk tárult, minden pénzt megért. Szinte a teljes Dunakanyart láthatjuk innen. Az én személyes kedvencem pedig a téli erdő csendessége volt, ami tényleg valami földöntúli élmény.

Beágyazási kód beszerzése

Borítókép: Tajnay Dorottya

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32