Hozzávalók
fél vöröshagyma
1 fokhagymagerezd
2 db burgonya
1 evőkanál olívaolaj
450 g zöld spárga
1 evőkanál citromlé
500 ml zöldségleves alaplé
60 g reszelt parmezán
ízlés szerint só és bors
Elkészítés
Szeleteljük fel a hagymát, hámozzuk meg és kockázzuk fel a krumplit, valamint pucoljuk meg a fokhagymát. Ezután olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát és a zúzott fokhagymát egy lábosban. Vágjuk le a spárga fás végét, és daraboljuk fel a többi részét. Tegyük a fazékba a burgonyával együtt, öntsük fel a zöldség alaplével és a citromlével, majd főzzük 10 percig. Botmixerrel pürésítsük, amíg krémes állagot nem kapunk. Végül adjuk hozzá a parmezánt és a fűszereket. Keverjük jól össze, és tálaljuk.
További spárga recept itt.