fbpx

Elménk csapdájában – könyvajánló

Dr. Szabó-Bartha Anett felnőtt klinikai szakpszichológus nemrég megjelent könyvét olvashatjuk az Open Books könyvkiadónak hála. Elfogadásról, tudatosságról és sémáink kezeléséről tudhatunk meg többet a kötetből.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A minket irányító történések

Mindannyiunknak megvannak azok a belső történetei, történései, amik irányítanak, sokszor tudat alatt. Így kaphatjuk magunkat azon, hogy már megint egy hasonló, vagy ugyanolyan szituációba keveredtünk. Ezek az úgynevezett sémák.

Ez olyan, mint egy belső mozi, ahol a romantikus történetektől kezdve a horrorig minden megtalálható. Ezeket a belső forgatókönyveket nem igazán tudjuk irányítani, sem a kialakulásukat, sem pedig azt, mikor bukkannak éppen elő. 

Amit viszont a szerző szerint tehetünk, hogy megtanuljuk ezeket felismerni, tudatosítani, majd ezáltal kezelni is. Ha megtanuljuk ezeket elfogadni, akár egy terápia segítségével, akkor együtt tudunk velük élni. Az Elménk csapdájában ebben segít.

Pozitív és negatív sémák

A gyermekkorunk óta épülő, formálódó történetek, sémák alakítják ki a hidelem rendszerünket, így tanulunk meg saját következtetéseket levonni. Benne van a múltunk minden tapasztalata, a környezetünk belénk kódolt üzenetei, amelyek egyfajta belső irányítóként, támpontként működnek az életünkben.

Ezek a sémák pedig nem csak negatív töltetűek lehetnek. Ha jól töltik be a feladatukat, akkor hasznos irányítóvá válhatnak az életünkben. Azonban fontos, hogy ne hagyjuk őket elhatalmasodni rajtunk, ne hagyjuk, hogy átvegyék felettünk az irányítást.

A könyv segítségével elsajátíthatjuk a pszichés rugalmasságot. Végig kalauzol minket egy belső utazáson, amelynek eredményeképpen jobban megérthetjük a saját működésünket.

Az Elménk csapdájában elolvasása hozzásegíthet egy teljesebb, tudatosabb élet kialakításához, a sémáinkkal együtt.

A könyvet itt tudod megrendelni.

További könyvajánlók itt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32