fbpx

Visszatértem Izlandról – Julcsi újra a szerkesztőségben

2 hónap Izland után ismét letettem a lábam a magyar földre. És mivel még bőven dolgozom fel a történteket az elmúlt hetekből, elsőre jöjjön egy beharangozó cikk arról, hogy mikről tervezek nektek mesélni.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Észak Izlandon egy körülbelül 140 fős faluban töltöttem az ősz első két hónapját. Erre az időre felálltam a laptop elől, portörlőt, porszívót fogtam, és beálltam szobalánynak. 8 nagyon kedves faházikót takarítottunk a munkaidőnkben. A cég, ahol dolgoztam, egyébként lovastúrákkal is foglalkozik, sőt korábban még rafting-programjaik is voltak. 

És bár az időnk nagy része a munkával telt, amit kárpótolt a nyugalom, a csend, a gyönyörű táj, a fennmaradó időben sikerült felfedezni a környéket is! Nem gondoltam volna, hogy ennyi helyre eljutok, de hála kalandvágyó munkatársaimnak sok szépet láttam.

Az a tervem, hogy a következő cikkeim fókuszában többnyire azok a helyszínek lesznek, amiket bejártam. Ugyanis láttam hegyeket, gejzíreket, birkákat, lovakat, bálnákat, tengert. Természetesen északi fényeket, az utolsó napokban pedig rengeteg napfelkeltét. De mesélek majd az élményekről is, amiket szereztem. Az izlandi népmesék se fognak kimaradni! Írok majd az országról egyaránt, külön kiemelve olyan városokat, mint Reykjavík és Akureyri. És olvashattok majd arról is, hogy mit hiányoltam és mit nem, és arról, hogy mindeközben mit tanultam és érzelmileg min mentem keresztül.

Mert persze gondoltam, hogy nagy lesz a különbség Izland és Magyarország között, de ez a megérzés egyáltalán nem fedte a valóságot. Várom, hogy megmutathassam nektek, és bátorítsalak titeket arra, hogy tegyetek félre pénzt és fedezzétek fel ti is ezt a csodás szigetet.

Az előkészületekről itt olvashatsz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban