fbpx

Vegán pad thai, wok nélkül

Múlthéten nagyon megkívántam pad thait, ami egy thaiföldi egytálétel és nagyon sokféleképpen el lehet készíteni. Szerettem volna egy különlegesebb verziót kipróbálni, így esett a választásom Steiner Kristóf mogyoróvajszószos receptjére.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Korábban már az Ono Poke Bowl-ban kóstoltam ezt a fajta szószt, de nem gondoltam volna, hogy otthon is ilyen könnyű elkészíteni. Kristóf ezúton is köszi, szerintem ilyen boldog még soha nem volt a hasam!

Hozzávalók 4 adaghoz
  • fél fej karfiol
  • egy kisebb cukkini
  • 2 kisebb fej gomba
  • 4 adaghoz rizs vagy rizstészta
  • 1 gereszd fokhagyma
  • római kömény
  • kurkuma
  • bors
  • 1 gyömbér
  • napraforgómag vagy bármilyen mag a tálaláshoz

Szószhoz (Kristóf Konyhájából)

  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál kókuszolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ujjhegynyi gyömbér
  • fél citrom leve

Elkészítés

Először készítsük el a szószt. Lényegében csak keverjük össze egy kisebb tálkában a már említett három evőkanál mogyoróvajat, szójaszószt és kókuszolajat. Majd jöhet a körülbelül egy ujjhegynyi reszelt gyömbér és egy reszelt fokhagymagerezd. Aztán mehet bele a citrom levének a fele, és keverjük addig, amíg szószos állagot nem kap. Ez a 4 adaghoz pont elég volt, de bátran lehet növelni a mennyiséget.

Ezután felvágtam apróra a zöldségeket. Egyébként ízlés szerint bármilyen zöldségeket választhatunk, nálam most pont ezek voltak itthon. A karfiolt feltettem főzni körülbelül félig főtt állagot kell kapnia.

Én ezt követően átmostam a rizst, megpirítottam olajon, majd feltettem kétszeres mennyiségű sós vízben főni. Miután elfőtt a víz, megkevertem, levettem a tűzhelyről, rajta hagytam a fedőt és még gőzében pároltam. Nekem így mindig szuper állagot kap.

Majd wok hiányában elővettem egy nagyobb serpenyőt (az enyém fémből készült), és szintén ujjhegynyi gyömbért pirítsunk meg kevés olajon. Ekkor mehet hozzá ízlés szerint a só, bors, római kömény és kurkuma. Miután megpirult, beletettem az előre felkockázott cukkinit, majd ha már kezd megsülni, mehet hozzá a gomba is. Én mindig újra fűszerezek, miután bekerül egy újabb zöldség a serpenyőbe, de ez ízlés kérdése. Ha szereted a római kömény és kurkuma ízét, akkor te is bátran fűszerezd. De ha kevésbé rajongsz az intenzív ízekért, akkor elég az elején fűszerezni. Majd ha úgy látod, már hamarosan elkészül a cukkini és a gomba, akkor tedd hozzá a karfiolt és még süsd kicsit, hogy összeérjenek az ízek.

Ezt követően, ha tudjuk, hogy egyből elfogyasztjuk az ételt, akkor összekeverhetjük a rizst, a zöldségeket és a szószt. Ha marad, akkor érdemes nem összeönteni őket, hogy másnapra ne száradjon ki a végeredmény.

Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32