Hozzávalók 4 adaghoz
5 tojás
200 g zsírmentes görög joghurt
1 tk sütőpor
fűszerek ízlés szerint (só, bors, chili és társai)
1 evőkanál olívaolaj
400 g marhahús
1 hagyma
1 paradicsom
saláta
további tetszőleges zöldségek (uborka, savanyúkáposzta) és szószok
Elkészítés
A bucikhoz válasszuk szét a tojásokat, a fehérjéből verjünk kemény habot. A tojássárgáját keverjük össze a görögjoghurttal, a sütőporral és a fűszerekkel, és kisebb adagokban adjuk hozzá a tojásfehérjéhez. Keverjük addig, amíg sűrű állagot kapunk. Ezt követően osszuk 8 adagra a tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsin, majd 160 fokon süssük olyan 25 percig, amíg ropogósak nem lesznek. Közben gyúrjunk a megfűszerezett marhahúsból kisebb pogácsákat, és kevés olajon, serpenyőben süssük aranybarnára őket. Szeleteljük fel a nyers zöldségeket, és a már kihűlt bucikban állítsuk össze a hamburgert, úgy, ahogyan csak szeretnénk.
További hamburger receptet itt találsz!