fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Végre itt a nyár és vele együtt a finomabbnál finomabb zöldségek és gyümölcsök! Nemrég körbejártuk Buda és Pest termelői piacait, ebben a cikkben pedig szeretnénk nektek 5 zöldségdoboz-rendszert bemutatni.
Nem ismered ezt a fajta szolgáltatást? Akkor pláne olvass tovább! Ez a lehetőség nagyban hozzájárul a hétköznapi bevásárlások tehermentesítéséhez! Sőt, a Földünket tekintve sem utolsó szempont, ha helyi, szezonális és bio, felelős gazdálkodásból kerülnek ételeink az asztalra.

Sáfárkert

A sáfárkert egy családi vállalkozás, akiknek termőföldjeiről vegyszermentesen nevelt zöldségek kerülhetnek egyenesen a konyhádba! Sőt, még a házhozszállítást is ők vállalják.
Heti zöldségdobozaikba minden aktuálisan a kertükben megtalálható termékekből kerül, vegyesen. Az adott heti kínálatukat a kert Facebookon és Instagramon osztja meg.
Terméseik nyár elejétől: paradicsom, burgonya, saláta, hagyma, répa, cékla, cukkini, mángold.
Nyár közepétől pedig már tök, padlizsán, okra és paprika is rendelhető! Mindemellett fűszernövényeik közül is válogathatsz, olyan különlegességeket találsz többek között, mint például a thai bazsalikom vagy a csokimenta!
Rendelésedet minden hét csütörtökön tudod Pesten házhoz kérni vagy az átvevőpontokon átvenni. Fontos, hogy a rendelések csak a kifizetésük után lesznek érvényesek!

Zsámboki Biokert

A Zsámboki Biokert biodoboz szolgáltatása egész évben elérhető. Ennek a már 10 éves biogazdaságnak a szezonális, vegyszermentes termékeire az igényedet minden héten legkésőbb hétfőn 22:00 óráig adhatod le. A rendeléseket csütörtökön szállítják, amiket az itt található helyek egyikén veheted át. A Biokert kínálatát rendelheted előre összeállított dobozokban (ebből van kicsi és nagy), de bátran állítsd össze akár te magad is a saját csomagodat! Honlapjukon nyomon tudod követni aktuális kínálatukat!

zöldségdoboz
Szatyorbolt

A Szatyorbolt nem csak egy csomagolásmentes bolt a 8. kerületi Gyulai Pál utcában! Az ő szolgáltatásaik között is szerepel a zöldségdoboz rendszer. „Szezonális élelmiszer, megbízható forrásból” – szól a szlogenjünk, amit én is csak alátámasztani tudok, hiszen minden terméküknél feltüntetik, hogy az kinek a felelős gazdálkodásából származik. Honlapjukon hetente frissítik a kínálatot, és ha úgy döntöttél, hogy legalább egyszer őket választod, akkor a belvárosi házhozszállítás mellett, akár  átvevőpontokra is kérheted a rendelésed. A rendelés menetéről és az átvevőpontokról itt olvashatsz.

Neked Terem

A Neked Terem csapata is napról napra azt a célt szolgálja, hogy a magyar biogazdaságokat támogatva, eljuttassa szezonális portékáit egy minél szélesebb vásárlóközönségnek. Olyannyira szélesen, hogy már lehetőség van a Balaton környékén is dobozokat rendelni. Így már nincs akadálya, ha nyaraláskor se mondanál le a környezetbarát alapú étkezésről!
A Neked Terem dobozai közül pedig válogathatsz „dobozok a mindennapokra”, befőző-, céges-, receptes-, ajándékdobozok közül. Ha hétfő és szerda között rendelsz, akkor rendelésed várhatóan pénteken vagy szombaton szállítják házhoz. Ha pedig csütörtök és vasárnap között adod le a rendelésed, akkor a kiszállítási nap kedd vagy szerda. Minden további fontos információt megtalálsz a honlapjukon.

Itt a szezon

Az Itt a szezon! csapata is azzal a szándékkal dolgozik már évek óta, hogy a vidék vegyszermentes finomságai minél több ember számára elérhetővé váljon. Ráadásul június végén és július elején különböző vidéki városokba is eljuttatja a vidék legjavát! Jelenlegi kínálatukat (ilyen például a málna és a cseresznye ?) 2020. március óta tesztjelleggel házhoz szállítják, de egyébként a nagyon széleskörű átvételi pontokon tudod megszerezni a rendelésed. Híreikről és aktualitásokról pedig csekkold a honlapjukat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek