fbpx

Külföldre Utaznál? Jelenleg így állnak a határok

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az elmúlt egy hónapban, és az akkor íródott cikkünk óta egyes országok ismét korlátozásokat vagy épp enyhítéseket vezettek be. Nehéz lavírozni ebben az állandóan változó helyzetben, főleg, ha már számoljuk vissza a napokat rég eltervezett nyaralásunkig. Cikkünkben a magyarok által leginkább kedvelt desztinációkhoz tartozó információkat aktualizáljuk. A többi országra vonatkozóan pedig ez az oldal nagyon részletesen és felhasználóbarátként lett felépítve, hogy mindenki értesülhessen az adott szabályozásról.

Horvátország

Horvátország május 22. óta nem változtatott a feltételeken az oda, illetve onnan elutazással kapcsolatban. Ahogy korábban is írtuk, a határok nyitva állnak a cseh, magyar, osztrák, észt, lett, litván, lengyel, szlovén, német és szlovák állampolgároknak. A beutazás célját nem kell igazolni a határoknál, de az országban előírt járványügyi előírásokat köteles mindenki betartani. Ezek többek között a nagy tömegben való részvétel kerülése, a 1,5 m távolság megtartása, tömegközlekedés nem igénybevétele, érintés nélküli bankkártyás fizetés alkalmazása. További információ itt elérhető.

Görögország

Görögországba a nemzetközi repülőjáratok továbbra is indulnak, ellenben a határ még mindig csak a görög-bolgár szakaszon áll nyitva. Az utóbbi pár hétben viszont két szigorítást is bevezettek. Július 1-től augusztus 31-ig, az utazás megkezdése előtt legalább 24 órával mindenkinek kötelező a Passenger Locator Form (PLF) kitöltése. Ez az angol nyelvű online nyomtatvány itt elérhető: https://travel.gov.gr/
Kitöltése után az utazó kap egy QR kódot, amit be kell mutatni a határellenőrzést végző hatóságoknak.  A rendszert a Görög Kormány üzemelteti. Célja, hogy kockázatelemzés végzésével kiválasztja azokat a személyeket, akiknek tesztelés szükséges, és őket egy napos karanténba helyezi az eredmény megérkezéséig.

Fontos még, hogy július 15-től minden, a Bulgáriával közös határon lévő promahonaszi határátkelőhelyen érkező személynek, a belépéstől számítva 3 napnál (72 óránál) nem régebbi negatív koronavírus tesztet kell bemutatnia. Információink szerint a görög hatóságok kizárólag PCR tesztet fogadnak el. A további aktualitásokat itt lehet nyomon követni.

Bulgária

Jelen állás szerint 07.16-tól az elkövetkezendő időszakra vonatkozóan a Budapest-Bulgária közötti közvetlen légi járatokat törölték. Ezért egyeztetés mindenképp szükséges a légitársaságokkal utazás előtt. Azok a magyar állampolgárok, akik Bulgáriában ragadtak, légi úton európai átszállással, illetve közvetlen buszjáratokkal térhetnek haza. Az országgal kapcsolatos szabályokat ezen a linken találod.

Ciprus

Ciprus továbbra is a május 22.-i döntés értelmében fogadja az odalátogatókat. Magyarország A kategóriába sorolt országok közé tartozik, ezért nem szükséges a koronavírus teszt elvégzése. Viszont a Cyprus Flight Pass-on történő regisztráció még mindig kötelező. További részleteket itt olvashatsz.

Málta

Málta július 1-től a csökkenő koronavírus veszélyre hivatkozva döntött a korlátozások feloldásáról, amibe Magyarország is beletartozik. A két ország között már elindult a légiforgalom, és a Máltára beutazó magyarok számára megszűnt a karanténkötelezettség is. A továbbiakban ezen a linken tájékozódhatsz.

Olaszország

Olaszországban a helyzet változatlan, mindenhol kötelező a maszkhasználat (kivéve a 6 éven aluli kiskorúaknak). Még mindig tilos a csoportosulás közterületen, és a távolságtartás szabályait minden esetben figyelembe kell venni, ami jelenleg 2 méter biztonsági távolságot jelent. A sportesemények továbbra is felfüggesztés alatt állnak. A múzeumok, kulturális intézmények, templomok, üzletek, vendéglátóegységek a társas távolságtartás szabályainak figyelembe vételével látogathatóak.

Mi magyar állampolgárok korlátozás és karanténkötelezettség nélkül beutazhatunk az országba, de testhőmérsékletünket továbbra is bármikor ellenőrizhetik az olasz hatóságok.

Érdemes informálódni az adott országrészek szabályairól előre, ezzel kapcsolatban fontos információk itt találhatóak.

Spanyolország

Június 21-től az országon belül a mozgás szabaddá vált, megnyíltak a határok az EU-tagok és a schengeni térség államai előtt is. A spanyol kormány nem vezetett be ezt követően rendkívüli karanténkötelezettséget. Tehát a közvetlen légi összeköttetés Magyarország és Spanyolország között aktív. Bár a járatok működése függhet a külföldi állampolgárok beérkezésének korlátozásától. Illetve a maszkviselés ebben az országban is kötelező minden 6 évnél idősebb személy számára.

Aki pedig az El Caminora készült, neki érdemes még ezen a linken a továbbiakat elolvasni.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
lengyelországban