fbpx

Igazi amerikai álom: mogyoróvajas csokitorta

Egyik nap, amikor végleg meguntam a mogyoróvaj bámulását a hűtőben, és valami nem túl édes édességre vágytam, megszületett a mogyoróvajas csokitortorta ötlete. Ezt a sütit azoknak való, akik nem kifejezetten édesszájúak, mégis valami desszertet kívánnak. Nézzük a receptet!

Hozzávalók:

egy tábla étcsokoládé,

220 g liszt,

25 g cukrozatlan kakaópor,

1 csipet só,

2 evőkanál porcukor,

150 g vaj,

1 db tojássárgája,

30 ml habtejszín,

7 ek mogyoróvaj,

500 ml tejszín,

2 db nagyobb tojás.

Először összeállítjuk a tésztát: egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, cukrot és a kakaóport, majd hozzá adjuk a vajat és elmorzsoljuk. A tejszínben elkeverjük a tojássárgáját, és a liszthez adjuk, tésztává gyúrjuk. Ezt kb. 30 perc pihenőre betesszük a hűtőbe, majd kinyújtjuk és annyira megsütjük, hogy ne folyjon a teteje.


Jön a krém: Felforraljuk a tejszínt, abban megolvasztjuk az étcsokit, majd folyamatos keverés mellett, hozzá adjuk a tojásokat. 

A langyos tésztára rákenjük a mogyoróvajat, végül pedig a csokis szószt, és összesütjük kb. 20 perc alatt.

Ha kihűlt, nincs más dolgunk, mint befalni az egészet. Jó étvágyat!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Kapcsolódó cikkek