fbpx

Gasztrotúra tippek 3. – Balatonmáriafürdő és Balatonföldvár

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Két hetet töltöttem a Balatonon pihenés gyanánt, és a sok úszás és az esti séták mellett bizony több éttermet is kipróbáltunk. Kaptunk hideget és meleget is, de szerencsére több volt a pozitív élmény és a kellemes meglepetés, amiket okozott pár hely. Ezeket szeretném most kiemelni és ajánlani nektek!

Balatonföldvár

Kárpáti Fagyizó & Gofrizó – díjnyertes fagyikülönlegességek

A kikötő mellett találhatunk több büfét és étkezdét, többek között a Kárpáti Fagyizó & Gofrizót is. 5 napot töltöttünk Balatonföldváron, és nem volt egy olyan nap se, hogy ne kóstoltuk volna meg az itteni gombócokat. Ettem almás-fahéjas, diós-csokis Gundel nevű gombócokat, és ehhez hasonló díjnyertes fagyikülönlegességet. A kiszolgálás szuperkedves, nem csoda, hogy mindig hosszú sor áll előtte, amit érdemes kivárni.

Kilátó Presszó – árértékarány 10/10 és gyönyörű kilátás

Balatonföldvár tele van rengeteg izgalmas étteremmel, bisztróval, de a Kilátó Presszó messze viszi a prímet az összestől. Egy igazi retro, ám felújított büféről van szó, aminek csodálatos panorámájától tátva marad a száj. Gyönyörű villák között visz fel az út egészen ide, ahol igazán jó érzés a vitorláshajókat lesni egy finom étel, ital mellett. Mi a quesadillas-t próbáltuk ki és a palacsintájukat, mindkettő nagyon ízletes volt! Az árakkal egyáltalán nincsenek elszállva, úgyhogy őszintén ajánlom, legalább egyszer mindenképp ejtsd útba ezt a helyet, ha Földvár felé jársz!

balaton
Kilátás a presszóból – fotó: Domján Júlia
Balatonmáriafürdő

Gyufa Büfé – a Balaton legjobb lángosa

Visszatérő vendégi vagyunk a Gyufa Büfének, nincs olyan balatonmáriafürdői nyaralás, hogy legalább egyszer ne együnk náluk! Engem a lángosuk ejtett rabul, több családtagom viszont a hekkre esküszik. Ami biztos, hogy az általuk elkészített ételek adagjai kiadósak, az étlapon választék nagy! Ráadásul semmi nem tocsog ehetetlenül az olajban, és minden pont jól át van sütve! És bár előfordul, hogy sorba kell állni, de az ilyen helyzeteket is nagyon jól és pörgősen kezeli a személyzet. Az udvar pedig árnyékos, így a legmelegebb napokon is nyugodtan térjünk be hozzájuk egy-két fogásra.

Promenad Étterem – a legkedvesebb kiszolgálás

Balatonmáriafürdőn a kikötőhöz és a szabadstrandhoz közel található a Promenad étterem, ahova az ottlétünk alatt szinte minden nap betértünk egy ebédre! Hétvégén az À la carte ételekből kóstolgattunk, hétköznap pedig menüztünk. Minden alkalommal nagyon kedves és türelmes kiszolgálás fogadott, pedig legtöbb esetben heten voltunk hétfélét kérve, de bármilyen kérésünket teljesítették. Az ételek is nagyon ízesek voltak, kiderült, hogy a magyar édesvízi halakat az étterem üzemeltetői fogják, így nem hiába éreztük a jó minőséget. Majdnem hogy végig ettük az egész étlapot, és minden eljövetelkor nagyon elégedetten, és jóllakottan távoztunk az adagoknak köszönhetőnek.

Florida fagyizó – kivételes fagyifajták

A Gyufa Büfétől nem messze, a Rákóczi úton található ez a fagyizó, amiről szeretnék nem elfogultan írni, de esküszöm, nem megy. Bármelyik fajtát próbáltam eddig, mindegyik levett a lábamról. Eredeti és intenzív ízek, óriási választékban, és ahogyan az előző fagyizónál említettem, itt is érdemes kivárni, ha hosszú a sor!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör