fbpx

Itt egyél, ha vegán kajára vágysz

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Egyre többen kíváncsiak, milyen lehet állati eredetű élelmiszerek mellőzésével jókat enni. Szerencsére az elmélet, hogy a vegánok csak füvet legelnek, kezd a homályba veszni, köszönhetően a növekvő számú éttermeknek, amik növényi alapú fogásokat is kínálnak. Elhoztam ma nektek személyes kedvenceimet!

Éttermek
Ono pokebowl

Talán a Buddha bowl kifejezést már te is hallottad, ez nagyjából annyit tesz, hogy egy nagyobb müzlis tálat megpakolnak mindenféle jóval. Általában az alap valamilyen tészta vagy rizs, esetleg quinoa,  és erre jönnek rá a friss és párolt zöldségek, tofu, vagy hüvelyesek, amit csak el tudsz képzelni. A lényege, hogy változatos, színes, és nagyon friss, egészséges ételt kapjál. A pokebowl lényegében ugyanez, csak hawaii-i változatban. Az Ono a Bartókon található, nem vegán étterem, de van a menün vegán bowl, ami isteni! Az alapját pedig te választhatod ki, én mindig rizstésztával kérem, mert azt szeretem a legjobban, de választhatsz rizst vagy quinoás cukkinit is. Ezen kívül pedig, ami szuper ezen a helyen, hogy magad is összeállíthatod a táladat a felsorolt összetevők bármelyikéből, szóval, aki kicsit szeretne kreatívkodni, annak adott a lehetőség.

Pagony kert

Megint csak nem vegán hely, de annyira különleges, hogy érdemes meglátogatni. Nekem egy barátnőm mutatta, és azóta imádom. Érdekessége, hogy ez a terület valószínűleg egykor a Gellért fürdőhöz tartozott, mert kisebb medencék maradtak itt. Aztán valaki gondolt egyet és kertvendéglőt csinált belőle, így lényegében egy gyerekmedencében ebédelhetsz. Az étlapon pedig mindig van 2-3 különleges vegán fogás. Én egyszer egy vöröslencsés salátát ettem, és teljesen meg voltam elégedve vele! A pincérek is szuper kedvesek, legutóbb presszó tonikra vágytam az étel után, és bár nem volt az itallapon, megoldották. Nyilván egy presszót meg egy tonikot nem nehéz felütni külön, de én nagyon tudom értékelni, ha segítőkészek, még ha ilyen apróságról is van szó.

Oriental Soup House

Ez az étterem már felkerült egy korábbi cikkünk listájára is, de muszáj megemlítenem, mert személy szerint én is rajongok az ázsiai konyháért, és az egyik legjobb pho levesező a fővárosban az OSHO. Már csak azért is, mert kifejezetten a vegánokra is gondolnak, és itt biztos lehetsz benne, hogy nem húsos alappal készítik el neked a levesedet. Egyébként ilyen szempontból a Ramenkát is ajánlom, ha egy finom ramenre vágysz, itt is gondoskodnak róla, hogy zöldségalaplével kapd a levest, mert náluk is van külön vegán változat.

Gyorséttermek
96 Zen

Maradva az ázsiai vonalon, a vegán Zent a Kálvin téren mindenképpen ajánlom, ha egy kis kínai kajára vágysz! Abszolút megkapod itt azt a jó kis gyorskajás, papírdobozból pálcikával evős életérzést, a lehető legjobb értelmében. Nagy a választék, és a tulaj is irtó kedves, ugyan a magyart töri kicsit, de megérti, és az angolul is beszél. Ráadásul árban is teljesen rendben van a hely. A berendezés olyan, mint bármelyik hasonló típusú gyorsétteremben, de a Dunapart kb. 5 perc séta onnan, úgyhogy fogd egy barátodat, és üljetek ki együtt a dobozokkal, és mindjárt nagyon hangulatos lesz a vacsi!

Las Vegan’s

Részemről burgerben ők a nyerők, de legutóbb a nuggetteket is megkóstoltam és alig hittem el, hogy ez vegán! Nagyon hasonlított állagra az igazira, ízében pedig isteni és ropogósabb, mint a csirkefalatok! Lehet kérni őket 4,8, vagy 12 db-os kiszerelésben, szószokkal, sültkrumplival, vagy édesburgyonával. Ami még szuper, hogy a Las Vegans kocsijait megtalálod a Dob utcában, de Budán az Allee mellett is.

Kávézó
Kelet kávézó és galéria

A Kelet számomra az egyik legkedvesebb hely a városban már nagyon régóta. Annyira hangulatos, jó az atmoszférája, hogy egyszerűen nem tudom megunni. Ráadásul annak ellenére, hogy nem egészen vegán hely, itt is nagyon figyelnek a növényi étrendet követőkre. A kávékon kívül mindig van leves, főétel, és süti is, amit megkóstolhatsz vegánként. Utóbbiból a matcha teásat javaslom, az valami elképesztően finom! A növényi tejet meg sem említem, mer az már azért a legtöbb kávézóban alapnak számít. Amiért én még nagyon szeretem ezt a helyet, az a kiszolgálás. Mindig nagyon kedvesek a felszolgálók, és a baristák is.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör