fbpx

Az 5 legjobb ázsiai étterem a fővárosban

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Nehéz választanom, hogy melyik áll legközelebb hozzám a nemzetek különböző konyhái közül, de az ázsiai ételek egytől egyig mindig is lenyűgöztek! Legyen szó indiai, thai vagy laoszi ételekről, az ízek olyan tökéletesen értek össze a számban, hogy a cikkben felsorolt éttermekben bármikor és bármennyit tudnék enni!

Oriental Soup House

Az OSHO a 13. kerületben, a Jászai Mari tértől nem messze, és az 5. kerületben a Szervita térnél található. Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de szerintem itt adják a legjobb vietnámi leveseket. Ráadásul akkora adagot, hogy még a kisebbel is bőven jól szoktunk lakni. Nekem vegetáriánusként fontos, hogy a leves alapleve tényleg zöldségből készüljön, és itt tudom, hogy biztosan húsmentes ételt kapok. Ezért én szinte minden alkalommal tényleg a levesükért megyek. Viszont nagyon guszta batyukat is láttam már felszolgálva! Abban az esetben pedig, ha még csak most próbálkozol a vietnámi konyhával, akkor az OSHO széles választéka miatt mindenképp próbáld ki!

Wok and Tandoori

Erről az ázsiai étteremről már írtunk egyszer egy korábbi cikkünkben, de a Wok and Tandoori étterem tényleg mennyei Shahi Paneer és naanjuk miatt képtelen vagyok nem szót ejteni róluk ismét. Hétköznap egyébként van menü, aminél mindig kétféle levesből, és hatféle másodikból (van húsos, vega és vegán) választhatsz. A felszolgálók nagyon kedvesek, és az étterem hangulatát is nagyon szeretem, ami egyébként a Baross utcában van.

Sáo Food & Bar

A Sáo Food & Bar a Holló utcában található, és bár az árakat egy kicsit magasnak találhatjuk, szerintem minimum egyszer egy évben megengedhetjük magunknak azokat az isteni batyukat és tavaszi tekercseket, amiket ott kapunk. Egyébként nagyon széles a választék, pho és bún levesek mellett salátákat, tésztákat, wokot, mindent kóstolhattok, ami a vietnámi, kínai, thai és mongol konyha specialitása!

Parázs Presszo

A Parázs egy autentikus thai étterem, én legtöbbször a Jókai utcaiba tértem be eddig. Ételek tekintetében n nagy a választék, és én eddig sose jöttem el negatív tapasztalattal. Nagyon szeretem itt kifejezetten a sült tésztákat és a sült banános desszertet. 

Kao Niaw Ping Kai

Életem legfinomabb Tom Kha levesét ettem itt, aminek nyomába azóta semmilyen étterem nem ért. A Kao Niaw Ping Kai a Rákóczi úton található, a Keleti pályaudvar közelében.  Ez egy nagyon kis pici étterem, ha nagyobb társasággal megyünk, érdemes asztalt foglalni. Egyébként nyitott konyhás, amire minden asztalról rálátsz, így ami még izgalmasabbá teszi az élményt az az, hogy látod elkészülni a saját mennyei ételedet.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör