fbpx
Megint nehéz időszak vette kezdetét mindenki számára. A kávézók, éttermek bezártak, és este 8-ra otthon kell lennünk. Mivel az időjárás sem túl kedvező, így még egy jó sétára se nagyon tudunk elmenni, a hétköznapjaink szinte a négy fal közé korlátozódnak.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Azonban az elviteles fogyasztás továbbra is lehetséges, és a vendéglátóipari egységek számára életbevágóan fontos, hogy ezt igénybe is vegyük. Éppen ezért hoztam ma nektek négy kávézót, amiket én szívesen látogatok, és arra buzdítalak titeket is, hogy ha tehetitek, olykor egy elviteles kávéval támogassátok a fennmaradásukat ebben a nehéz helyzetben. Ezzel talán a ti napotok is szebb lesz picit, mert öt percre kiszakadtok a mókuskerékből és esetleg beszélgethettek pár szót a baristákkal.

This is melbourne too

Ezt a helyet azért is szeretném kiemelni, mert nem a belvárosban van, hanem a 3. kerülteben, a Graphisoft parkban, és mivel az irodaházakban dolgozók nagy része valószínűleg home office-ban van, így ők most talán nehezebb helyzetbe kerültek társaiknál. Viszont a környezet, amiben vannak, pont ideális egy sétára, akár hétvégén, de a közelben lakóknak hétköznap is, hiszen közel a Dunapart. Valamint a Graphisoft park önmagában is annyira szépen kiépített hely, hogy érdemes egyszer ellátogatni oda. Kávé szempontjából a Melbourne-től megszokott magas minőséget kapjuk, akárcsak a Madách téri üzletükben. Vannak még sütik is, meg fitz kóla, ahogyan az egy jó kis Specialty kávézóban lenni szokott. Jó időben biciklivel is érdemes arra járni, kiépített bicikli út van végig Óbudán, a kávézó előtt pedig rengeteg bicikli tároló áll rendelkezésünkre.

Addicted 2 caffeine

Ez a kávézó azért is nagyon szuper, mert normális körülmények között egészen sokáig nyitva van, a többi kávézóhoz képest. Ez azért van, mert két remek dolgot ötvöztek a tulajdonosok, a kávét és a bort. Na, nem egy csészén belül, de mindkettő elérhető, és mindkettő kiváló minőségben érhető el. Hangulatában letisztult, mégis otthonos. A srácok pedig abszolút a profizmusra törekednek, és ez meg is látszik az italaikon, a szendvicseken és a süteményeken is. Innen egyszer majdnem kisétáltam fizetés nélkül, mert annyi időt töltöttünk ott, hogy teljesen azt hittem, hogy ez már megtörtént. De ez is azt mutatja, hogy itt repül az idő és közben senki sem zavar, vagy néz rád csúnyán, hogy még mindig ott vagy, hanem jó fej, kedves baristák szolgálják fel a kávét, csak ajánlani tudom őket! A Bartók Béla úton találjátok az Addictedet a 62-64-es szám alatt.

Mókusch kávézó és tortaműhely

A Mókusch a Moszka tér felett található a Várfok utca 30-ban, és egy olyan hely, ami úgy érzem, nem kap eleget a rivaldafényből. Pedig egy nagyon kedves apró kis odú, ahol a süteményektől a villásreggelikig minden kapható. Na és persze remek a kávé is. Ide bármikor betérhet az ember kutyával, macskával, biztos, hogy kitörő örömmel fogadják. Az étlap legkülönlegesebb tétele pedig a töltött bundáskenyér, amit nem csak sós, hanem édes változatban is (nutellás-banános) fogyaszthatunk. Ennek elviteles lehetőségeiről a lányoknál kell érdeklődni, de én nagyon ajánlom, hogy egyszer kipróbáljátok!

Partisan coffeeshop

Ha van olyan hely, ahol tényleg odafigyelnek az étkezési szokásaimra, és tisztában is vannak vele, hogy annak mik az elvei, akkor az a Partisan. Róluk egyszerűen csak jót tudok mondani. Kaptam már humuszos szendvicset elvitelre, mikor nagyon siettem valahova, és készítettek nekem úgy avokádós toast-ot, hogy biztosan minden összetevője növényi eredetű legyen. Ők az a hely, ahol azt a választ kapod, hogy „megoldjuk!” és ez azt hiszem egészen ritka. Persze azért olyasmit ne kérjünk, ami semmilyen szinten nincsen az étlapjukon, de tényleg segítőkészek és borzasztó kedvesek az ott dolgozók. És mivel náluk a reggeli is megoldható elviteles verzióban – persze bizonyos keretek között – így akár most a bezárások alatt is kérhetjük tőlük, ha nincs időnk otthon ezzel foglalkozni. Illetve a kávéjuk is mennyei! A Pozsonyi út 16-ban találjátok őket.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör