fbpx

Vendégváró falatkák: mindenki örömére

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Habár manapság nem kell attól tartani, hogy túl nagyszámú vendégsereget kell megetetni, de egy egyszerű esti filmezéshez vagy egy kisebb létszámú baráti összejövetelhez is szuperül passzolnak ezek a falatkák. Gyorsan elkészülnek és elképesztően sok variációban meg lehet őket csinálni.

Hozzávalók:

15 dkg liszt

 8 dkg sajt

2 ek só

annyi tejföl, amennyitől összeáll a tészta, de nem lesz ragadós

5 dkg vaj

 chia mag

 egy tojás a lekenéshez

Elkészítése

Öntsük egy tálba a lisztet, morzsoljuk bele a vajat, adjuk hozzá a sót, és a sajtot, majd adagoljuk hozzá a tejfölt. Ha összeállt, nyújtsuk ki, majd kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg chia maggal, majd vágjuk fel kis téglalapokra. Végül, ha van hozzá idegzetünk, csavarjuk meg a tésztát (de így, egyenesen is jól néz ki) és süssük meg kb. 20 perc alatt, 180 fokon. Amint picit pirosasra vált a színük, készen is vannak, tálalhatjuk őket.

+tipp: Nem kötelező ezekkel a feltétekkel megszórni, ez ízlés szerint eltérhet, a kreativitásotokra bízzuk! Jó étvágyat!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32