fbpx
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Mióta kijárási tilalom van, az egyedülállók igen csak nehéz helyzetbe kerültek. Beülni sehova nem lehet, nincsenek szórakozási lehetőségek, és még hideg is lett. Mihez kezdjünk akkor, ha randizni szeretnénk?

Este 8 óra előtt ugyan kijöhetünk a lakásból, de ha belegondolunk, ez hétköznap azért nem ad túl nagy mozgásteret, hiszen sokan délután 4-5-ig dolgoznak, ha nem tovább. És akkor még nem adtuk hozzá a menetidőt, amit igényel az, hogy eljussunk A-ból B-be, ami pedig ugyebár nem lehet se kávézó se étterem se semmi hasonló. Ez alapján marad nagyjából egy óránk, az is sötétben, hidegben. Nem hangzik túl jól, igaz? Valószínűleg ebben a helyzetben még többen érzik magukat magányosnak, mint egyébként. Ráadásul vírushelyzet van, így még csak biztonságosnak sem igazán mondható új emberekkel találkozni. Mit tehetünk akkor mindezek fényében?

Fő az elővigyázatosság!

Mielőtt bárkivel is találkoznánk, bizonyosodjunk meg róla, hogy egészséges! Nem mindig várhatjuk el, hogy miattunk csináltasson valaki tesztet, de arra megkérhetjük, hogy ha kicsit is rosszul érzi magát, akkor inkább máskor találkozzunk. Jelen helyzetben ezt mindenkinek meg kell értenie, és mintegy kötelességünk egymást tájékoztatni egészségi állapotunkról. Aki ezt elbagatellizálja, nem biztos, hogy felelősségteljes felnőtt ember, ez esetleg az élet más területein is kijöhet, így talán jobb, ha mást keresünk magunk mellé.

Fontos megemlítenünk a laza kapcsolatokat, hiszen néhány alkalmazáson sokan kifejezetten ilyet keresnek, amivel egyébként semmi gond nincsen. Viszont jelen helyzetben itt is óvatosabbnak kell lennünk, hiszen ha ott ragadunk valakinél, akkor az reggelig kell most hogy tartson a tilalom miatt. Így  nincsen hajnali 2-kor ‘meggondoltam magam taxi hívás’. Azt javaslom, ha barátság extrákkal kapcsolatban gondolkozunk, akkor legyünk most fokozottan óvatosak. Egyrészt ne engedjünk be senkit rögtön a lakásunkba, ha egyáltalán nem ismerjük. Ejtsük meg az első találkozót semleges terepen, hogy legalább egy minimális benyomásunk legyen az illetőről. Normális esetben is ezt tanácsolnám mindenkinek, de a jelenlegiben ez hatványozottan igaz, hiszen ki akarna reggelig összezárva lenni valakivel, akiről kiderült, hogy élőben nem is szimpatikus. Ha mégis ilyen helyzetbe kerülnénk, biztosítsuk be magunkat, legyen készenlétben egy barátnőnk, akinél bejelentkezünk időnként, hogy minden rendben van-e, és ne féljünk nemet mondani, ha mégsem akarunk ágyba bújni valakivel, hiszen a saját testünk felett jogunk van rendelkezni.

Irány a természet!

Beköszöntött ugyan a tél, de szerencsére akadnak naposabb hétvégék, amiken kimozdulhatunk. Készítsünk szendvicseket, fogjunk egy hőtartó termoszt és vágjunk bele a kalandba! A kinti program a vírus szempontjából is hasznosabb, mint a benti, illetve ha egészségesek vagyunk, akkor egy erdőben például nem kell maszkot viselnünk sem, így az illető teljes arcát láthatjuk. Ha pedig nem vágyunk a természet lágy ölére ilyen mértékben, akkor támogassunk egy kávézót azzal, hogy náluk vesszük meg a feketénket és sétálgassunk az egyik parkban. Ezen a téren szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen még a zsúfolt főváros is tele van kisebb-nagyobb zöld területekkel.

Az online randik fénykora

Mivel a hétköznapokban kevésbé van lehetőség kirándulást szervezni, így többnyire maradnak az online randik az ismerkedés elején. Szerencsére a lehetőségek száma itt viszont nagyjából végtelen!

A legkézenfekvőbb ha videochatet indítunk, közben iszunk esetleg egy pohár bort és csak beszélgetünk. De ha hiányoznak az étteremben vacsorázások, akkor játszhatunk olyat is, hogy egymásnak rendelünk kaját a kedvenc éttermünkből és a másiknak el kell mondania a véleményét az adott ételről. Ezzel kicsit közelebb kerülünk egymáshoz, és még jól is szórakozhatunk. De a közös főzésről sem kell lemondani! Nézzünk ki egy receptet, amit mindkettőnknek el kell készíteni. Főzés közben beszélgessünk, és aztán hasonlítsuk össze a végeredményt. Ez szintén mókás program lehet.

Aztán mivel a világ egyre inkább kezd alkalmazkodni a helyzethez, így ma már akár színházi előadást is nézhetünk együtt. A legtöbb színház már ráállt az online közvetítésre, ez pedig nem csak jó elfoglaltság, de kitűnő beszélgetési téma is lehet utána. Illetve ugyanezt megtehetjük filmekkel is. Ha egyszerre indítjuk el őket, és online telefonkapcsolatban maradunk, akkor közben vagy utána is kommentelhetjük a látottakat.

Sakk online? Ma már ez is lehetséges! Számtalan applikációt találunk, ha kihívnánk egy meccsre partnerünket. De nem csak a sakk szerelmeseinek nyújtanak szórakozást az appek, találtunk uno-t is, amiben csapatot alkothatunk és így mások ellen is játszhatunk, így a közös győzelem összekovácsoló ereje is építheti bimbózó kapcsolatunkat.

Ha pedig olyan partnerre leltünk aki hozzánk hasonlóan rajong a videojátékokért akkor ott is választhatjuk a csapatos opciót és megküzdhetünk együtt az ellenséggel.

Mindezek szuper programlehetőségek az online térben, és lehetőséget adnak rá, hogy kicsit jobban megismerjük a másikat. Ha pedig úgy érezzük áttérhetünk a való világba, akkor ugyanezeket megtehetjük majd együtt is, élőben, valamelyikünk lakásában.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32