fbpx
Manapság egyre inkább kezdünk visszatérni a természethez és ilyen jellegű módszerekkel gyógyítani a különböző betegségeket, vagy legalább szinten tartani egy jó állapotot.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

A női és férfi szerveknek számos betegségét ismerjük, a cisztáktól elkezdve, prosztataproblémákon és endometriózison át, számos, a teherbeesést is befolyásoló tényezőig. Ezekre a problémákra nyújthat segítséget az Aviva torna.

Mi az az Aviva?

Aviva Gabriella Steiner nevéhez fűződik ez a módszer, aki szerint az izmaink mozgatásával -külső és belső – megváltoztathatjuk a hormonjaink működését. Az Aviva tornát tehát hormontornának is nevezhetjük.

Jó hatással van többek között olyan női problémákra, mint a premenstruációs tünetegyüttes, az erős vérzés, a menstruációs zavarok vagy éppen a változó kor tünetei.  De sokan a gyermekáldás reményében fordulnak ehhez a mozgásformához.

Bár főleg a nők körében népszerű, de bizony a férfiak számára is hasznos lehet az Aviva, mivel növelheti a hímivarsejtek számát, és azok minőségét, valamint csökkenti a herevisszér okozta panaszokat, növeli a potenciált és segít a prosztataproblémákon is.

Az Aviva főleg az alhas, a belső hasi és gátizmokat és farizmokat mozgatja át. Ezek a mozdulatsorok segítik a terület vérkeringésének növelését, ezáltal több vitamin, hormon és hasznos anyag jut a megfelelő szervhez.

Ez a belső nemi szervek egészséges működését eredményezi, de visszahat a központi hormonális szabályozó, a hipofízis működésére is. 

Nem csak azért jó az Aviva, mert a mozgás nyilván egészséges, hanem segít kötődést kialakítani a testeddel, illetve segít jobban megismerni is azt. Ezek a speciális gyakorlatok beindítják a szervezet öngyógyító mechanizmusait.

Emellett az Aviva torna hatásos gyógyír nőgyógyászati és urológiai betegségek megszüntetésére, meddőség kezelésére és olyan hormonális eredetű problémák megoldására, mint pl. a pajzsmirigy, mellékvese és hipofízis működési zavarai, kellemetlen változókori tünetek vagy súlytöbblet.

Aviva tornagyakorlatok

Az Aviva módszer komplex eszköztára segít egy tudatosabb élet kialakításában: helyes légzésre, tartásra, testhasználatra és táplálkozásra is tanít.

Először 18 alapgyakorlatot kell elsajátítani, ami egy 30 perces tornát tesz ki. Ezekre az alapmozdulatokra lehet építkezni.

Ezt hetente kétszer kell végezni, azonban a tréner variálhatja ezeket, attól függően, mi a probléma. Van, hogy egy mozdulatsort kell többször, gyakrabban csinálni. Ezért is fontos, hogy első körben egy tapasztalt személynél vegyünk leckéket, aki ellát tanácsokkal, megtanítja a pontos mozdulatokat és személyre szabva tudja azokat variálni, attól függően, mit szeretnénk elérni.

Később pedig, ha elsajátítottuk ezeket, már igazából bármikor, akár otthon is el tudjuk végezni a gyakorlatokat.

Nem lehet kijelenteni, hogy csodamódszer lenne, és az sem biztos, hogy mindenkinek bejön vagy számára megfelelő lesz. Viszont, ha segít férfiaknak és nőknek megérteni a saját testük működését, annak jeleit, már nyertek valamit.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32