fbpx

Képviselőfánk-nagymama recepteskönyvéből

Mamám halála után bukkantam rá erre a régi, sárgálló lapokból álló recepteskönyvre, és szinte újra az orromban éreztem mama legjobb süteményeinek illatát. Bár a farsangi időszak vége felé közeledünk, azért egy fánkos recept remélem még belefér. Pontosabban egy képviselőfánkot hoztam nektek mára.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók

tészta:

10 dkg vaj

10 evőkanál víz

10 dkg 0-as grízes liszt

4 tojás

krém:

5 db tojás

10 dkg liszt

15 dkg porcukor

6 dl tej

2 csomag vaníliás cukor

3 dl tejszín

Elkészítése

A tésztához fogjuk a 10 deka vajat és 10 evőkanál vízzel felforraljuk. Ha már forr, adjuk hozzá a lisztet, kevergessük, amíg sűrű nem lesz. Ezt követően vegyük le a tűzről, és egyenként tegyük bele a tojásokat. Sütőlemezre vagy tepsire halmozzunk kis, pingpong labda nagyságú tésztákat, majd tegyük be a forró sütőbe, olyan 180 fokon. Fontos, hogy ezt követően 10 percig semmiképp se nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesnek a kis fánkok. Ha már szép sárgára sültek, akkor kivehetjük őket, majd ha kihűltek, akkor vágjuk le a fánkok kalapját, hogy legyen helye a tölteléknek.

A krém elkészítéséhez vízgőz felett kell felvernünk a tojásfehérjéket a cukor nagyjából háromnegyedével. Ezután a lisztet a tojások sárgájával és egy kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet pedig a vaníliás cukorral forraljuk fel, majd tegyük bele a kikevert tojássárgáját és főzzük fel, amíg sűrű nem lesz. Majd végül szépen lassan adagolva hozzáadjuk a tojásfehérjés habot.

A tejszínt közben keményre verjük. Tálaláshoz pedig először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkot, erre jön a tejszínes hab és végül a kis levágott fánk teteje.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32
sör