fbpx

Férfiak, akik a hazai divatvilágot színesítik

Ha divattervezésről van szó, sokszor az első nevek, akik eszünkbe jutnak, mind nők. Pedig a magyar divatvilág nagyon színes, csak egy kicsit el kell merülni benne! Íme négy fontos tervező, akik beírták magukat a magyar divattörténelembe.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Miovac Márton – The Four

Marci tanulmányait a MOME-n végezte, 2011-ben alapképzésen, majd 2014-ben mesterszinten is diplomát szerzett Művészet és dizájn szakon, divat irányzatból. Mindeközben az Inditexnél kezdett dolgozni, három évig volt a cég vizuális munkatársa. Az egyetem után pedig három társával megalapították a ma már igen nagy névnek számító The Four márkát. Marci számára a divat, az öltözködés egyfajta önkifejezési eszköz, művészet, ebben a szellemben áll neki a tervezéseinek. A – már csak – Anettel közös brandje az emberek különbözősége előtt tiszteleg. Letisztult, többnyire a hétköznapi, sportos beütésű vonalat képviseli, ugyanakkor felrúgja annak szabályait, és újakat alkot helyette.

Godena-Juhász Attila – Use unused

Attila szintén a MOME-n végzett Marcihoz hasonlóan, csak pár évvel korábban. Neve elsősorban a magyar divatvilágot nagyban meghatározó Use unused márkához köthető, amit annak idején Tóth Andrással közösen alapítottak, és ahol csaknem 13 évig tervezett ruhákat, többnyire minimalista, kortárs stílusban. Ezen túl pedig 2010 óta a KREA művészeti iskola divattervező szakának feje, és egyben oktatója is, hogy a jövő dizájnereinek átadhassa több évtizedes tapasztalatát és tudását. Napjainkban a tanításon kívül szabadúszóként továbbra is foglalkozik tervezéssel, illetve Andrással közös projekteken.

Kiss Tibor – Je Suis Belle

Talán nem meglepő, hogy Tibor szintén a MOME-n szerezte diplomáját divattervezésből. A JE Suis Belle márkát 2005-ben alapította Dévényi Dalmával, akivel a mai napig nagy sikernek örvendenek. Tervezéseikben nem félnek használni igazán vibráló színeket és feltűnő formákat. A művészetek inspirálják őket, szeretik a régi hagyományokat ötvözni kortárs elemekkel. 2019-ben a Milánói divathéten is megjelentek márkájukkal. Tibor a divattervezésen kívül szintén foglalkozik oktatással, 2008 óta tagja a MOME tanári karának.

Oláh Zsigmond – Ziggi bridal

Zsigmond 2012-ben jelent meg a magyar divatvilág színterén. Elsősorban esküvői ruhákkal és egyéb alkalmi ruhák tervezésével foglalkozik. Célja, hogy alkotásaiban magabiztosak és elegánsak legyenek a nők. Eközben pedig minden egyes ruha egy apró szelet magából a tervezőből, ahogyan ő fogalmaz: „Amikor egy új modellt tervezek, beleteszem a lelkem egy darabját. Így a menyasszonyaim magukon viselik majd az életem egyes részleteit.” Emellett szem előtt tartja azt is, hogy közönsége egyedi, ugyanakkor kényelmes ruhákban mondják ki a boldogító igent.

A nemzetközi férfi tervezőkről szóló cikkhez pedig kattintsatok ide.

Fotók: Instagram

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek