fbpx
Közeledik a húsvét, ami nekem mindig a várva várt kalács időszakot jelenti. Lehet szó sósról, édesről, kakaósról, de akár más ízesítésről, nekem az ünnep fénypontja. Ezért hoztam nektek egy igazán puha receptet.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Hozzávalók

500 g liszt

200 ml tej

50 g puha vaj

75 g cukor

1 db tojás

15 g élesztő, vagy szárazélesztő

1 tk só

Elkészítés

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és felvert tojásokat, valamint az apróra vágott vajat. Fontos, hogy minden szobahőmérsékletű legyen. Ha felfutott az élesztő, adjuk hozzá a lisztes keverékhez, és vagy dagasztógéppel vagy a kezünkkel kezdjük el jól kidolgozni a tésztát, amíg fényes felületűvé válik. A tésztát letakarva meleg helyen kelesszük egy órán át. Ha szép nagyra, legalább a kétszeresére kelt, akkor jól meglisztezett felületen gyúrjuk át újra jól, majd még 10 percet pihentessük. Ezt követően a kapott méretű tésztát válasszuk három részre és sodorjunk nagyjából 35 cm hosszú rudakat belőlük. Ezeket aztán lazán összefonjuk, mintha hajfonatot készítenénk. Ezt a már fonott tésztát is 45 percig pihentetjük. Ha kész, még sütés előtt víz és egy tojás sárgájának keverékével kenjünk le, hogy szép, aranybarna színe legyen. Majd 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32