fbpx

Környezetbarát kisvállalkozások nyomában – Zöldkuckó webshop bemutatása

2020 őszén indult a Zöldkuckó webshop, ami Skerlanitz Eszter álmainak megvalósítása. Célja, hogy általa teret kapjanak magyar, vegán és állatkísérletmentes termékek, melyek a környezetileg fenntartható mindennapok alapvető kellékei.
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Fizetett partneri együttműködés

Eszti könyvelőként dolgozik teljes állásban, emellett fogalmozódott meg benne pár éve egy környezettudatos bolt létrehozása, majd hosszas gondolkodás után elindította a Zöldkuckó webshopot. Kínálata pedig azóta is folyamatosan bővül az ő értékrendjének és elképzeléseinek megfelelően. Találhatunk egy sajátmárkás vonalat is termékei között, ami az ő személyes ötleteit öleli fel. De a többi készítmény mögött is komoly kutatómunka és tesztelés áll, utóbbiba pedig férje is besegít olykor.

A Zöldkuckó webshop egy olyan szemléleten alapszik, amit mi is gyakran hangoztatunk. Esztiék nem élnek teljesen zero waste életmódot, viszont folyamatosan törekednek arra, hogy csökkentsék az általuk termelt szemetet, továbbá, hogy minél kevesebb vegyszerrel érintkezzen a háztartásuk. Hisznek a fokozatosságban, és abban, hogy tudatosan, lépésről lépésre mindent sokkal hatékonyabban lehet elérni, mint hirtelen, egyik napról a másikra. Eszti tapasztalata szerint a férfiak is szeretnek odafigyelni a környezetre, csak ők kicsit nehezebben veszik rá magukat arra, hogy kipróbáljanak egy-egy terméket. Így volt ez az ő férjével is, de amikor kérte, szívesen tesztelt szinte mindent, és mára már van, amit nem is cserélne vissza, annyira megszerette!

A Zöldkuckó webshop mozgatórugója

Magyarországon átlagosan évente körülbelül 380kg hulladékot termel egy személy. Ennek a teljes szeméttermelésnek pedig 8-10%-a a háztartásokban keletkezik. Eszti célja, hogy bebizonyítsa, apró lépésekkel ezen mindenki tud változtatni! Nem kell, hogy tökéletesen csináljuk, elég, hogy egyénileg, saját szintünkhöz és lehetőségeinkhez mérten megtegyük, amit tudunk. A Zöldkuckó webshop termékei is pontosan ebben segítenek. És mivel mindenki más területen vág bele, a bolt igyekszik ennek is eleget tenni.

Környezetbarát megoldások mosogatáshoz, takarításhoz

Mosogatás és takarítás során gyakran használunk kemikáliákkal teli szereket, illetve műanyagból készült eszközöket. Nagy hátrányuk, hogy a lefolyón keresztül folyóvizeinkbe kerülve károsítják azokat. A műanyagból készült szivacsok pedig mesterséges anyagösszetételük miatt soha nem bomlanak le, így mikroműanyagok formájában is évekig szennyezik a környezetet. Erre olyan megoldásokat találunk a webshopban, mint a kókuszszivacs, illetve a különböző természetes anyagból készült mosogatókefék. De hatékony még ezeken kívül a luffaszivacs is, mely egy teljesen lebomló növényi alternatíva. Vásárolható még magyar vegyszermentes mosogatószappan is, ami környezet- és bőrbarát egyaránt.

A takarításhoz használható pamut törlőkendők szintén a hulladékcsökkentésben és a szintetikus anyagok elleni küzdelemben segítenek. A konyhai törlőkendők a papírtörlők kiváltásában szuperálnak, míg a darázsszövetes kendők jó nedvszívó képességüknek köszönhetően a takarításhoz is tökéletesek.

Környezetbarát alternatívák a fürdőszobában

A fürdőszobát is könnyen környezetbaráttá tehetjük a webshop által. A kínálatban többek között többféle magyar márka természetes összetevőjű szappanjai találhatók meg, melyek különböző bőrtípusra is megfelelőek.

Érdemes körülnézni a krémdezodorok között is, amik a természetes összetevőknek köszönhetően nem tömítik el a hónaljmirigyeket, viszont védenek a kellemetlen szagoktól. Szilárd samponok közül is válogathatunk, ezek tökéletesen helyettesítik a műanyagflakonos folyékony változatukat. De bátran szemezgessünk még a többi zöld termék közül is, melyek testápolás és fültisztítás téren környezetvédők.

Széleskörű a kínálat a fogápolás területén is! A műanyagtubusos, szintén mesterséges anyagokat tartalmazó fogkrémeket könnyen lecserélhetjük természetes összetevőjű alternatívákra. Ami pedig a fogkeféket illeti, nekünk személyes kedvencünk a cserélhető fejű bambuszfogkefe, amivel akár egy évre elegendő fogkefénk lehet! De ha valamilyen oknál fogva nem kedveled a bambuszt, viszont szeretnéd elhagyni a műanyagból készült fogkeféket, akkor válaszd a webshop növényi alapú megfelelőjét.

Fontos továbbá megemlíteni a mosótojást, ami egy nagyon költséghatékony, egyszerű használatú, bababarát mosószer, mellyel nem utolsó szempontként a Földet is óvjuk.

Környezetbarát bevásárlás, tárolás

Több méretben és különböző mintájú praktikus hálós zsákokat is vásárolhatunk. Segítségükkel könnyen leválthatjuk az egyszerhasználatos műanyagzacskókat. A kenyeres zsákok szintén nagyon célszerűek, ha ebben tároljuk kenyerünket, sokáig ehető marad és nem kell küzdeni penészedéssel vagy kiszáradással.

Mindezen túl a webshop külön figyelmet fordít a csomagolásra. Kizárólag természetes vagy újrahasznosított anyagú megoldással dolgoznak. Egyes termékeknél pedig még Zöldkuckó tippeket is olvashatunk, amik segítenek abban, hogy a megvásárolt eszközökkel hosszan tartó és eredményes hatást érjünk el a mindennapok során. Fedezd fel te is a Zöldkuckó webshopot és támogasd ezt a kezdeményezést, amivel egy hazai, etikus és nemes ügyért dolgozó kisvállalkozás működését segíted elő. A webshop itt érhető el.

Kövessétek a webshopot a Facebook és az Instagram oldalain is!

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek