fbpx

Ünnepeld az Anyukákat környezetbarát módon

Az édesanyák életük legnagyobb részében óvják és nevelgetik gyermekiket. Sok esetben még a környezetre is figyelnek, hogy egy élhető bolygót hagyjanak hátra a nemzedékeknek. Támogassuk őket ebben, és válasszunk környezetbarát meglepetéseket anyák napjára!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Virágok, növények

Mivel is hálálhatnánk meg elsősorban Anyukáink önzetlen szeretetét, mint egy virággal vagy növénykével. De azt tudtad, hogy nem minden esetben fenntartható a növényvásárlás? A legtöbb virág hosszú utat tesz meg azért, hogy szobánk díszévé váljon. Szerencsére már egyre több hazai vállalkozás szakosodott arra, hogy akár saját maguk termesszék az eladásra szánt növényeket. Korábbi cikkünkben felsoroltuk azokat a kisvállalkozásokat, akiket érdemes támogatni, ha környezetbarát megoldást keresünk.

Élmény

Sokszor beszédesebb és maradandóbb emlék egy élmény az ajándékoknál! Pláne, ha megspékeled azt például egy általad készített piknikkosárral. Anyák napjára választhatod azt a környezetbarát megoldást, hogy feltankolsz termelői finomságokból és egy klasszikus kockás pléden megterítesz egy közeli füves területen. De ne rontsd el az összképet műanyagtányérokkal! Keress papírból készült alternatívát, vagy legyenek kéznél többszörhasználatos opciók. Ha ezt az időjárás nem engedi, akkor lepd meg Anyukádat egy reggelivel, amit az ágyába szervírozol. A hozzávalókat szintén termelői piacról szerezd be.

Tárgyak

Amennyiben szeretnéd egy kézzelfogható tárggyal kifejezni szeretetedet, jó választás lehet erre a napra bármiféle kozmetikum. Legyen szó kézműves szappanról, vegyszermentes arckrémről, biztosan nagyon fog örülni az ajándékozottunk. Már számos olyan márka elérhető a piacon, akik a Földet óvva gyártják termékeiket. Ilyeneket többek között bio- vagy ökowebshopokban, boltokban vehetünk meg. Vásárlásukkor vegyük figyelembe az összetevőket és a gyártás helyét. Minél természetesebb és minél közelebb készült, annál jobban vigyázunk vele a Földre. Nem utolsó sorban pedig a csomagolást tekintve is dönthetünk úgy, hogy az természetes vagy újrahasznosított anyagból készüljön.

Újrahasznosított ajándékötletek

Szerintem nincs is nagyobb öröm az Anyukák számára – akárhány éves is a gyermeke -, ha kézzel készült ajándékkal kedveskedünk nekik! Amennyiben a növényünk már megvan, készítsünk hozzá kaspót. Ezt megtehetjük egy régi befőttesüveggel vagy konzervdobozzal is. Fessük le kedvünk szerint, ragasszunk rá közös képet, de akár egy általunk hímzett anyaggal is díszíthetjük! Ugyanitt jöhet szóba a befőttesüveg gyertyatartóként, linkelem amelyik nekem legjobban tetszik, de Pinteresten számos további inspirációt találhatunk. Ezeken kívül például, ha Anyukánk szeret olvasni, egy általunk hímzett könyvjelzőt is ajándékozhatunk.

Faliképpel kapcsolatban is határtalan lehet a kreativitásunk: fessünk, rajzoljunk! Vagy akár szárított növényeket is bekeretezhetünk. Nekem az egyik személyes kedvencem viszont ez az alkotás, amihez biztosan nálatok is számtalan leszakadt gomb található abban a bizonyos sütisdobozban:

„Az anyák olyanok, mint a gombok. Mindent összetartanak.”
Forrás: Pinterest

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek