fbpx

Milyen színeket használjunk az otthonunkban?

Mindenkinek vannak kedvenc színei, amiket szívesen látna viszont az otthonában. Azonban, ami jól néz ki rajtad, nem biztos, hogy az otthonodban is jól mutat majd. Nézzük melyek az ajánlott színek, és melyek azok, amiket inkább kerüljünk.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Mondj igent a zöldre

Az agyunkban kismillió idegsejt reagál a színekre, amelyeket agyhullámoknak nevezünk. Tehát mérhető hatása van annak, hogy bizonyos árnyalatokra miként reagál az emberek többsége. A zöld megnyugtat, biztonságban érezzük magunkat tőle. Főleg olyan helyiségekbe válasszuk ezt a színt, ahol pihenni, relaxálni szeretnénk.

Tágítsd a teret fehérrel

A fehér a tisztaság, a nyugalom és a frissesség színe. Tágasabbá és világosabbá teszi a teret, így ha kicsi lakásban élünk, ahol a fény is kevés, ez mindenképpen jó választás lehet. Ha élénk, színes kiegészítőkkel, képekkel dobjuk fel, akkor csöppet sem lesz unalmas vagy steril hatású.

Pezsgés, egyenlő terrakotta

Igazi vidám, élettel teli szín, ami mediterrán hangulatot kölcsönöz a háznak. Ezt leginkább a nappaliba javasoljuk, főleg ha valóban az a ház központja, ugyanis ez igazán meleg benyomást kölcsönöz majd neki. Azonban, ha ezt az árnyalatot választod, akkor a többi bútor, kiegészítő már mindenképp legyen természetes és visszafogott.

Kék és barna, a tökéletes páros

A kék finom, elegáns és tiszta szín, ami mégis hűvösséget sugároz. Ezt tudja ellensúlyozni a barna melegsége, amely bármely kiegészítőben megjelenhet, együtt pedig csodás mediterrán hatást érhetsz el. Arra figyeljünk, hogy a kék sötétebb árnyalatait kerüljük, hosszú távon ronthatják a közérzetet.

Bánj óvatosan a vörössel

A vörös, piros szín nagyon erőteljes, és figyelemfelhívó, ezért is gondoljuk át kétszer, mennyit és milyen formában akarunk megjeleníteni belőle a lakásunkban. Bár jól energetizál, serkenti a szívműködést, hosszú távon mégis túlzó lehet ez a serkentő hatása. Próbáljuk nagyobb felületen kerülni ezt a színt, és inkább csak egy-egy kiegészítőn csempésszük be az enteriőrbe.

Csínján a lilával

Ez egy örök divatszín, ami ráadásul az elegancia, az elmélyülés, a spiritualitás színe, valamint erotikus töltete is van. Nagy felületen való használata azonban nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ugyanis hosszú távon depressziót, lehangoltságot okozhat.

Egy kis barna mindig jöhet

Melegséget, otthonosságot, illetve különböző árnyalatai eleganciát és luxust is csempézhetnek az otthonodba.  De vigyázzunk, a túlzott használata egyhangúságot, komorságot sugallhat. Pihentető hangulata miatt főleg az előszobába vagy nappaliba, esetleg hálóba ajánlott.

Ha érdekelnek a színek, ezt mindenképp olvasd el.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek