fbpx

Alap sminktermékek és sminkötletek a természetesség jegyében

Bizony szinte minden #nomakeup hashtag alatt egy nagyon ügyes természetes smink lapul. Ha még kezdő vagy, esetleg inspirálódnál, mi most elhoztunk neked pár ötletet. Illetve összeszedtük, mik azok az alap sminktermékek, amikre szükséged lehet a hétköznapok során.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Alapozó és/vagy BB krém

Ahogy a neve is mutatja, ez adja a sminked alapját. Minél magasabb egy alapozó fedése, annál nehezebb a bőrnek, így egy egyszerű, hétköznapi smink esetében a közepes fedés lehet a legjobb választás. Ne felejtsük el a fényvédelmet sem, amely a legtöbb BB krémben például megtalálható, sőt, ez a típus enyhe fedés mellett még hidratál is. Vásárláskor viszont mindig figyelj oda, hogy a bőrtónusodhoz megfelelő alapozót válassz! És azt se felejtsd el, hogy nyáron általában barnább a bőrünk, így nem árt egy téli és egy nyári szett sem.

Korrektor

Ez a bőrhibák és a szemalatti karikák eltüntetésére szolgál, és még az alapozó felvitele előtt érdemes használni. A világos, sárgás hatású korrektort a szem alá javasolt felvinni, a világos krémszínűvel pedig kontúrozni szoktak. Ha a szemed alatti karikákat akarod eltüntetni, akkor ne csak a sötét, lilás részre, hanem alá és köré is vidd fel a korrektort és jól dolgozd el annak érdekében, hogy ne üssön el az alapozótól.

Szempillaspirál

Ez egy olyan alap sminktermék, amivel azonnal fel tudod dobni a makeupodat, hiszen képes szépen kiemelni a szemet. Ma már több száz féle szempillaspirál közül választhatunk, attól függően, milyen hatást szeretnénk elérni. Figyelj arra, hogy lehetőleg vízálló legyen, és ne csomósítsa a szempilláidat, mert akkor a nyolcadik órában úgy fognak kinézni, mint a póklábak, ami nem éppen esztétikus.

Szemhéjpúder

Szemhéjpúderekből, palettákból is annyi a választék, mint égen a csillag. Választáskor vedd figyelembe, hogy neked milyen színek állnak jól, meleg vagy inkább hideg hatásúak. Illetve, ha a természetességre hajtasz, akkor egy nude, barnás paletta mindenképp kell, hogy legyen a tarsolyodban. Tartóssága, jól eldolgozhatósága lehet elsődleges szempont a vásárláskor, illetve, hogy mennyire pigmentált az adott termék.

Szemöldökceruza vagy por

Nem is gondolnánk, mennyit dob a kinézeten, ha megrajzoljuk a szemöldökünket. Hogy ceruzát vagy szemöldök port használunk, az tőlünk függ, kinek melyikkel könnyebb dolgozni. A szemöldökporral sokkal naturálisabb hatást lehet elérni. Segít szép formát adni a szemöldökünknek, illetve a hiányokat is tudjuk pótolni, ha vannak. Figyeljünk arra, hogy ne üssön el árnyalatban sokkal a hajunktól, főleg, ha a természetességre törekszünk.

Púder

Visszatérve az archoz, a púder szerepe a mattítás és fixálás. Főleg az általában zsírosabb T vonal esetében hasznos kicsit lepúrderezni azt, hogy később se csillogjon a nap során.

Naturális sminkötletek

Hoztunk pár sminkötletet, ami a hétköznapokban is gyorsan feldobható, és igazán természetes, mégis szép látványt kölcsönöz.

Barna és árnyalatai

Ha természetesség, akkor a barnás, nude-os árnyalatokkal nem lehet mellé lőni. Ha egy kis csillogós, meleghatású szemhéjpúdert is feldobunk a szemünkre, akkor még látványosabb tud lenni, miközben nem túlzó.

Rózsaszínes

Amennyiben nem rikító rózsaszint, hanem annak kicsit púderesebb, világosabb árnyalatait használjuk, akkor igazán naturális hatást tudunk elérni. Ez főleg a világos, szőkés lányoknak áll jól.

Barack

Ez kicsit a rózsaszín és a barnás smink keveréke. Igazán üde, nyárias külsőt kölcsönöz ez a színkombó, ami olyan, mintha nem is lenne rajtunk makeup, mégis friss hatást kelt.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek