fbpx
Mojito, menta tea, egy frissítő limonádé. Ha csak ezekre gondolunk, máris nyár hangulatunk lesz. Azt tudtátok, hogy azon túl, hogy finom, a menta bizony hasznos kis fűszernövény? El is mondjuk, hogy miért.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Segíti az emésztést

Ha gondjaid vannak az emésztéssel vagy csak éppen nehezebb ételeket ettél, akkor fél órával az evést követően egy jó forró menta tea csodákra képes. A mentol ugyanis enyhíti az izomgörcsöket és segít beindítani az emésztést.

Megállítja a csuklást

Ki gondolta volna, de még erre is jó. Ha már fejen álltál, vissza tartottad a lélegzeted és jól meg is ijedtél, de semmi sem segít a csuklásodon, akkor egy pohár, mentalevelekkel megpakolt víz segíthet. De az sem elvetendő, hogy magát a mentalevelet rágcsáljuk el ilyenkor. Ugyanis, ahogy az előbb is említettem a mentol izomgörcs oldó hatása jótékonyan hathat a csuklásra is.

Élénkítő hatás

Elűzi az álmosságot, fáradtságot és revitalizáló hatású. Ha igazán hatásos mentateát akarunk készíteni, akkor egy evőkanál szárított mentalevelet forrázzunk le 1,5 liter vízzel, majd hagyjuk 15 percig állni. Reggel, ha ebből kortyolunk, biztos jobban indul a napunk. Viszont napi 3-4 csészénél nem ajánlott többet fogyasztani.

Görcsoldó, és antibakteriális hatás

Nem hiába készül például számos fogkrém mentából, de csökkenti a puffadást, valamint  az  epehólyag  és  az  epevezeték  gyulladásos  betegségeinek kezelésére  is  alkalmazható. Külsőleg az illóolaja meghűléses betegségek, valamit köhögés  esetén  jótékony  hatású. 

Serkenti a hajnövekedést

Kopaszodás vagy hajhullás esetén is hasznos lehet egy kis menta. A külsőleg használt borsmentaolaj serkentőleg hathat a hajhagymák növekedésére. Ha biztosra akaruk menni, akkor olyan terméket válasszunk, amely mentát és rozmaringot is tartalmaz.

Hirdetés

Instagram

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek


Warning: Undefined variable $posts in /home/bodizhu1/public_html/_sites/kollektivmagazin/wp-content/themes/hello-theme-child-master/functions.php on line 32